Οι λόγοι που απορρίφθηκε η ένσταση του Πανιωνίου για τον αγώνα με την Ξάνθη

Print Friendly, PDF & Email

Οι δύο λόγοι για τους οποίους απορρίφτηκε η ένσταση του Πανιωνίου κατά του κύρους του αγώνα με την Ξάνθη μετά την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της από την ΕΕΑ.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος είχε καταθέσει ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης με την Ξάνθη για την υπόθεση που αφορά την ανάκληση του πιστοποιητικού της ακριτικής ομάδας από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η ένσταση απορρίφθηκε αφού εκδικάστηκε από τον αναπληρωτή αθλητικό δικαστή, Χριστόφορο Μάρκου, μαζί με την υπόθεση της μετοχικής σύνθεσης

Αυτό έγινε όπως αναφέρει το SDNA για δύο λόγους:

Ο πρώτος, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, είναι ότι σύμφωνα με το νόμο 2725/99 η ανάκληση του πιστοποιητικού έχει ως συνέπεια την επιβολή μόνο των ποινών που προβλέπεται στο νόμο (δηλαδή, αφαίρεση 5-10 βαθμών έπειτα και από την πρόσφατη τροπολογία) ενώ σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά του κύρους ενός αγώνα για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής ούτε αναφέρεται ως κύρωση της ανάκλησης η αντικανονική διεξαγωγή του.

Ο δεύτερος είναι ότι μέχρι την ανάκληση των δελτίων των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν ενώ η ομάδα δεν είχε πιστοποιητικό, οι παίκτες αγωνίζονται κανονικά.

Στο σκεπτικό αναφέρονται τα εξής:

«Στην προκείμενη περίπτωση, η ενιστάμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με την υπό κρίση ένστασή της προσβάλλει το κύρος του αγώνα που τελέστηκε στις 8-2-2020 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης μεταξύ της ιδίας και της καθ’ ης ένσταση Π.Α.Ε. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος SUPERLAGUE 1 της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ειδικότερα ισχυρίζεται ότι με την από 27-1-2020 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής της Π.Α.Ε. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και ότι η ανάκληση αυτή αναφέρεται στο χρόνο έκδοσής του. Ότι το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. με την από 20-1-2020 απόφασή του ανακάλεσε την υπ’ αρ. 23/14-5- 2019 απόφασή του με την οποία χορηγήθηκε στην Π.Α.Ε. Α.Ο. ΞΑΝΘΗ άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ότι στον προαναφερόμενο αγώνα της 23ης αγωνιστικής ημέρας η καθ’ ης ενίσχυσε το δυναμικό της με τους επονομαζόμενους στην ένστασή της ποδοσφαιριστές, τους οποίους απέκτησε κατά τις μεταγραφικές περιόδους Ιουλίου-Αυγούστου 2019 και Ιανουαρίου 2020. Με βάση το ιστορικό αυτό ζητεί να κατακυρωθεί ο προαναφερόμενος αγώνας υπέρ αυτής με τέρματα 3-0, άλλως και επικουρικώς να κριθεί αντικανονική η συμμετοχή των αναλυτικά επονομαζόμενων στην ένστασή της ποδοσφαιριστών».

                                 Το απόσπασμα του σκεπτικού για την απόρριψη της ένστασης

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή