“Οι ξένοι διαιτητές δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες και αντιμετωπίζονται με σεβασμό”

Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Παντελής Καφές στην “ΩΡΑ των Σπορ” με αφορμή το αποψινό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, ρωτήθηκε για τους ορισμόυς αλλοδαπών διαιτητών στα ντέρμπι και τοποθετήθηκε ως εξής:

«Η αλήθεια είναι πως στην καριέρα μου δεν είχα ζήσει αγώνες ντέρμπι με ξένους διαιτητές. Από την άλλη, όμως, πρόκειται για ένα μέτρο που μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχει φέρει αποτελέσματα.

Έστω κι αν στα παιχνίδια που σφύριξαν ξένοι διαιτητές δεν υπήρχαν ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις για να αξιολογήσουμε κάτω από δυσκολίες την απόδοσή τους. Ωστόσο το κύρος των ξένων διαιτητών, η παρουσία τους στο γήπεδο και το γεγονός πως δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες, κάνει τους παράγοντες και τους παίκτες των ομάδων να τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

Οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολύ πιο ψύχραιμα τις καταστάσεις. Ο ξένοε διαιτητής δεν “ακούει” όσα “ακούνε” από τις ομάδες και τα ΜΜΕ οι Ελληνες από τη στιγμή που ορίζονται.

Στη φάση που είμαστε τώρα, το συγκεκριμένο μέτρο βοηθάει και εξυπηρετεί. Εύχομαι όμως στο μέλλον να επιστρέφουν οι ‘Ελληνες διαιτητές και να μπορέσουν να διαχειριστούν τα ντέρμπι.

Δεν είναι όμορφο σαν θέαμα και δεν μας τιμά να παίζουν ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή