Οι ομάδες θέλουν νέο Champions League με προβιβασμούς και υποβιβασμούς

Print Friendly, PDF & Email
Διέρρευσε έγγραφο του προέδρου της ECA, Αντρέα Ανιέλι, που προαναγγέλλει αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης.

Tη δημιουργία ενός νέου Champions League που θα περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους των οχτώ ομάδων κι όχι οχτώ ομίλους των τεσσάρων, προτείνει ο μεγαλομέτοχος της Γιουβέντους και πρόεδρος της ECA στο έγγραφο που διέρρευσε προς τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Ευρώπης.

Το εν λόγω format προτείνεται να εφαρμοστεί από το 2024, αλλά αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη γενική συνέλευση της Μάλτας, στις 6 και 7 Ιουνίου.

Η ECA μιλά για προτάσεις «θεμελιώδεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» κάνοντας λόγο για μια νέα δομή πυραμίδας, που θα περιλαμβάνει προβιβασμούς σε και υποβιβασμούς από το Champions League δίνοντας δικαίωμα στο όνειρο σε όλες τις ομάδες.

Μιλάει ανοικτά για συμβίωση της υπό δημιουργία ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας με τα εθνικά πρωταθλήματα και διεξαγωγή αγώνων των κυπέλλων Ευρώπης τα Σαββατοκύριακα με παράλληλη μεταφορά αγώνων για τα πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Η  άποψη που επικρατεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν αποτελεί παρά προσπάθεια των κορυφαίων συλλόγων να ελέγξουν απόλυτα το Champions League ή να αποκομίσουν περισσότερα οφέλη από την UEFA.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή