Aκρίδας: “Οι διαιτητές παλιά ήταν όλοι φίλοι, ενώ τώρα δεν μιλάνε μεταξύ τους”

Print Friendly, PDF & Email

Την ιδέα να ιδρύσουν έναν Σύλλογο Παλαίμαχων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος στα πρότυπα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, συνέλαβαν διαιτητές με σπουδαίο παρελθόν στα ελληνικά γήπεδα.

Ο Σύνδεσμος θα αφορά διαιτητές παλαίμαχους Α’ Εθνικής κατηγορίας ή οι διεθνείς και πρακτικά θα έχει ως στόχο να φέρει ξανά κοντά τις «παλιές» σφυρίχτρες που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το Soccerplus επικοινώνησε με τον κριτή του Master REF, Κώστα Ακρίδα, ο οποίος είναι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη:

«Αυτή η κίνηση γίνεται για να βρισκόμαστε οι παλιοί διαιτητές. Η ομοσπονδία διαιτητών πρακτικά καταργήθηκε και οι σύνδεσμοι διαιτητών είναι σαν μην υπάρχουν. Οι παλαίμαχοι διαιτητής ξέρουν από σχέσεις και θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να τις αναθερμάνουμε.

Θα βρούμε ένα μέρος, ένα γραφείο, μία αίθουσα και μία φορά στις 15 μέρες ή μία φορά το μήνα θα μαζευόμαστε και θα σχολιάζουμε συναδέλφους και θέματα διαιτησίας. Ό,τι δηλαδή γινόταν και με τους συνδέσμους όταν ήταν ενεργοί. Τίποτα άλλο.

Είναι μία καθαρά συναδελφική κίνηση για να συσπειρώσουμε τους παλιούς διαιτητές και να πραγματοποιήσουμε κάποιες συναντήσεις που θα μας επιτρέψουν να διατηρήσουμε τους δεσμούς και τις φιλίες μας και να δούμε βρε αδερφέ αν έχει κάποιος διαιτητής πεθάνει, ή να ψάξουμε ανθρώπους που έχουν χαθεί, διότι τώρα δεν ξέρουμε τι γίνεται.

Διότι οι διαιτητές παλιά ήταν όλοι φίλοι, ενώ τώρα δεν μιλάνε μεταξύ τους.

Οφείλω βεβαίως να συγχαρώ τον κ. Γιαννακουδάκη, διότι αυτός είναι που έπιασε την ιδέα. Πρόκειται για παλιό διεθνή διαιτητή και πραγματικό αγωνιστή της διαιτησίας».

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αναφέρονται οι Πλατόπουλος, Μαρίνος, Καλπακίδης, Λαγογιάννης, Αρμόδωρος, Μέγας, Νικάκης, Παννακουδάκης, Φακής, Βουτσαράς, Μιντιούρης, Μπέντας, Λούρος, Ψυχομάνης, Σπ. Παπαδάκος, Ντσουλας, Γισρένης, Κεφαλάς, Δίλζας, Γ. Κουκουλάκης, Μπάτρας, Κάννος, Δημητριάδης, Ακρίδας και άλλοι.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή