Αρχική FIFA / UEFA Διεθνές Ποδόσφαιρο Οι τρεις χρήσεις του VAR στη νίκη της Γουέστ Μπρομ στην έδρα...

Οι τρεις χρήσεις του VAR στη νίκη της Γουέστ Μπρομ στην έδρα της Λίβερπουλ

Του Κώστα Γαλανόπουλου*

Μεγάλη νίκη-πρόκριση στους «16» του FA Cup πήρε η Γουέστ Μπρομ μέσα στο “Άνφιλντ”, αφού επικράτησε με 2-3 επί της Λίβερπουλ, την ώρα που Γιουνάιτεντ (0-4) και Λέστερ (1-5) προκρίθηκαν με άνετες νίκες στην επόμενη φάση. Από την άλλη, η Τότεναμ γλίτωσε τα… χειρότερα, καθώς ισοφάρισε με τον Κέιν, στο 82’, τη Νιούπορτ Κάουντι (1-1), μεταφέροντας έτσι τη ρεβάνς στο “Γουέμπλεϊ”.

Ένα φανταστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ, το βράδυ του Σαββάτου (28/01), στο “Άνφιλντ”. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού. Κακός… δαίμονας φαίνεται να είναι τη φετινή χρονιά η Γουέστ Μπρομ στους «Μερσισάιντερς», καθώς οι τελευταίοι δεν κέρδισαν ούτε στο πρωτάθλημα τους φιλοξενούμενους (2-2), μένοντας παράλληλα τρίτη διαδοχική σεζόν εκτός κυπέλλου! Το Α’ ημίχρονο ήταν πραγματικός εφιάλτης για την ομάδα του Μέρσισαϊντ, καθώς, αν και προηγήθηκε νωρίς, βρέθηκε να χάνει με 1-3 στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι, στο δεύτερο μέρος, μείωσαν απλώς σε 2-3.

Μετά την απροσδόκητη ήττα από τη Σουόνσι, στο «Λίμπερτι», την περασμένη εβδομάδα, για το πρωτάθλημα Αγγλίας, η ομάδα του Κλοπ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, ξεκινώντας ιδανικά το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, οι «Κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ με τον Φιρμίνο, στο 6’. Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια ήταν τραγική για τους γηπεδούχους. Η ισοφάριση ήταν πολύ γρήγορη, στο 7’, ενώ η ανατροπή ήρθε στο 12’. Τα γκολ για τη Γουέστ Μπρομ ο Ροντρίγκεζ. Ο θρίαμβος των φιλοξενούμενων ολοκληρώθηκε πριν το τελευταίο σφύριγμα του Πόουσον -για το α’ ημίχρονο- με αυτογκόλ του Μάτιπ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα.

Οι τρεις χρήσεις του VAR

Αξιοσημείωτο είναι πως χρειάστηκαν τρεις παρεμβάσεις του Video Assistant Referee! Αρχικά, πριν το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, είχε προηγηθεί ακυρωθέν γκολ της Γουέστ Μπρομ (στο 1-2) μετά από επιθετικό φάουλ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε και πέναλτι από πλευράς Λίβερπουλ, σε τράβηγμα στον Σαλάχ, πέναλτι που καταλογίσθηκε από τον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος συμβουλεύθηκε και πάλι το Video Assistant Referee. Εντούτοις, ο Φιρμίνο αστόχησε από την «άσπρη βούλα», στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Φόστερ. Η τρίτη επίκληση του VAR ήλθε στο αυτογκόλ του Μάτιπ, στο 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ πίεζε για τη μεγάλη ανατροπή, οι εξαιρετικές όμως αποκρούσεις του Φόστερ κράτησαν μακριά τους «Κόκκινους». Ωστόσο, η ομάδα του Κλοπ μειώσε σε 2-3 με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, στο 83’, με κοντινό πλασέ. Η Λίβερπουλ σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, καθώς Ινγκς και Φιρμίνο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Το 2-3 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

* φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Exit mobile version