Οι 4 όροι του Βασιλειάδη για ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα και οι ΠΑΕ που διαφωνούν!

Print Friendly, PDF & Email

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διορία που έχει δοθεί στις ΠΑΕ της Super League ώστε να υπογράψουν ένα δεσμευτικό κείμενο προκειμένου ο υφυπουργός Αθλητισμού να άρει την απόφασή του περί διακοπής του πρωταθλήματος, έχει αρχίσει.

Την Τετάρτη 21/3 το δεσμευτικό κείμενο εστάλη στις ΠΑΕ και περιλαμβάνει τέσσερις όρους που είναι οι εξής:

α. Σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων εντός γηπέδου από οπαδούς, τρεις φορές στην ίδια αγωνιστική περίοδο, η υπαίτια ομάδα θα υποβιβάζεται.

β. Σε περίπτωση αρνητικών ή εμπρηστικών δηλώσεων από παράγοντες θα τιμωρείται η ομάδα που εκπροσωπούν.

γ. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.

δ. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων και ως τρίτος βαθμός αναγνωρίζεται το CAS.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω είτε προβλέπονται από του υπάρχοντες κανονισμούς, αλλά δεν εφαρμόζονται χωρίς ευθύνη των ομάδων, όπως για παράδειγμα οι δυσμενείς δηλώσεις κατά αρχών και οργάνων, είτε δεν αποτελούν δικαιοδοσία των ΠΑΕ.

Η ύπαρξη του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως τρίτου βαθμού των πειθαρχικών αδικημάτων είναι απόφαση της ΕΠΟ και όχι της Super League, με τη σύμφωνη γνώμη των FIFA-UEFA.

To θέμα του υποβιβασμού στα τρία επεισόδια, δεν μπορεί να εφαρμοστεί από φέτος, ενώ η «έξωση» της αστυνομίας από τα γήπεδα είναι ένα σύνθετο, αλλά και επικίνδυνο εγχείρημα, αφού είναι αμφίβολο αν οι οργανωμένοι οπαδοί μπορούν να ελεγχθούν και να κατασταλλούν από τους security.

Tα παραπάνω συζητούνται και μεταξύ των ΠΑΕ. Παρασκηνιακά λέγεται ότι τουλάχιστον δύο ΠΑΕ διαφωνούν, ενώ μία ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα υπογράψει.

Το επόμενο 48ωρο θα είναι κρίσιμο…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή