Εστάλησαν emails με τις προτάσεις της Λίγκας, ψηφίζουν για την αποχή οι διαιτητές

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε σχεδόν έπειτα από τέσσερις ώρες η κρίσιμη σύσκεψη μεταξύ της ΚΕΔ της Super League 1 και αντιπροσώπων των διαιτητών, παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου, στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν βασικό θέμα συζήτησης ήταν η αποχή των διαιτητών, οι οποίοι δήλωσαν ομαδικό κώλυμα στην ΚΕΔ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Super League 1 προσπάθησαν να μεταπείσουν τους διαιτητές προκειμένου να διεξαχθεί κανονικά η 17η αγωνιστική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (4-5/1).

Συγκεκριμένα, η Super League 1 και η ΕΠΟ διά του προέδρου της, Βαγγέλη Γραμμένου κατέθεσαν πρόταση στους διαιτητές, η οποία θα μελετηθεί και κατόπιν ψηφοφορίας του σώματος των διαιτητών και βοηθών της πρώτης κατηγορίας θα αποφασιστεί αν θα αρθεί η αποχή.

Οι διαιτητές κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φέρεται πως έθεσαν δύο βασικά αιτήματα προς τη Super League 1, την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Πρώτον να αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον τους και στο εξής να υποβάλλονται μόνο αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και δεύτερον να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εισαγωγή της γραμμής του οφσάιντ, στο VAR. Μέχρι να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της γραμμής του VAR, ζήτησαν να επιτραπεί στη Nova και στην ΕΡΤ να τους δείχνουν τη γραμμή από το ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Σημειώνεται πως την πλευρά των διαιτητών εκπροσώπησαν οι Τζήλος, Ζαχαριάδης, Παπαπέτρου, Καρσιώτης, Μπαλτάς. Η επιτροπή της Super League 1 αποτελούνταν από τους Λυσάνδρου, Μποροβήλο και Πουρσανίδη. Το “παρών” επίσης έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να παραβρεθεί στην κρίσιμη σύσκεψη παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η ψηφοφορία των διαιτητών

Η απόφαση των διαιτητών θα παρθεί με ψηφοφορία μέσω mail. Οι αντιπρόσωποι που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη συνέταξαν τα emails με τις προτάσεις που έκαναν η Λίγκα και η ΕΠΟ και τα έστειλαν στο σώμα των διαιτητών, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει απόψε. Στόχος είναι να υπάρξει αποτέλεσμα το αργότερο έως τις 11 το βράδυ, παρότι λόγω της ημέρας, παραμονή Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν ασφαλώς δυσκολίες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή