Οργια σε Ιταλία και Γερμανία από διαιτητές και VAR (vids)

Print Friendly, PDF & Email

Την στιγμή που στην Ελλάδα μόλις στα πρώτα τρία ματς της σεζόν η χρήση του VAR έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα, στην Ευρώπη γίνονται διαιτητικά λάθη που δεν κάνουν ρέφερι ούτε ερασιτεχνικού επιπέδου.

Χαρακτηριστικό είναι το… αντιπαράδειγμα στην αναμέτρηση Φιορεντίνα – Νάπολι για την πρώτη αγωνιστική της Serie A, όπου ο διαιτητής Μάσα υπέδειξε πέναλτι σε βουτιά του Μέρτενς μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το εξωφρενικό είναι ότι ο Ιταλός ρέφερι δεν επανεξέτασε τη φάση στο VAR για να πάρει πίσω την απόφασή του και να δείξει κίτρινη κάρτα στον άσο της Νάπολι για θέατρο. Οι “Παρτενοπέϊ” προηγήθηκαν 1-2 με αυτό το πέναλτι και τελικά κέρδισαν το ματς με 3-4.

Πολλά προβλήματα όμως υπήρξαν και στο ματς της Μπάγερν με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Η Μπάγερν κέρδισε 3-0 με χατ τρικ του Λεβαντόφσκι, ωστόσο με το σκορ στο 2-0 οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δις για πέναλτι τόσο σε χέρι του Παβάρ όσο και σε χέρι του Πέρισιτς. Κι αν στην πρώτη περίπτωση το χέρι μάλλον ορθά θεωρήθηκε ακούσιο αφού ο Γάλλος άσος των Βαυαρών είχε πλάτη στην μπάλα, αυτό του Πέρισιτς είναι ο ορισμός του πέναλτι διότι έγινε στο τείχος έπειτα από εκτέλεση φάουλ!

Ο διαιτητής που δεν έδωσε το συγκεκριμένο πέναλτι υπέρ της Σάλκε είναι ο Μάρκο Φριτς, που είχε επιλεχθεί την περσινή σεζόν από την ΚΕΔ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (το διέκοψε ο Γερμανός διαιτητής). Βέβαια ερωτηματικά προξενεί και το γεγονός ότι ούτε σε αυτήν την περίπτωση επενέβη η ομάδα του VAR, αντίθετα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και εξέθεσε τον διαιτητή…

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το τρολάρισμα που έκανε στα social media η Σάλκε θέλοντας έτσι να πικάρει την Μπάγερν για το γεγονός ότι είχε και μία… χείρα διαιτητικής βοήθειας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάνουν σπορ, στάδιο και υπαίθριες δραστηριότητες

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή