Αρχική Διαιτησία Διεθνής Διαιτησία Οργια σε Ιταλία και Γερμανία από διαιτητές και VAR (vids)

Οργια σε Ιταλία και Γερμανία από διαιτητές και VAR (vids)

Την στιγμή που στην Ελλάδα μόλις στα πρώτα τρία ματς της σεζόν η χρήση του VAR έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα, στην Ευρώπη γίνονται διαιτητικά λάθη που δεν κάνουν ρέφερι ούτε ερασιτεχνικού επιπέδου.

Χαρακτηριστικό είναι το… αντιπαράδειγμα στην αναμέτρηση Φιορεντίνα – Νάπολι για την πρώτη αγωνιστική της Serie A, όπου ο διαιτητής Μάσα υπέδειξε πέναλτι σε βουτιά του Μέρτενς μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το εξωφρενικό είναι ότι ο Ιταλός ρέφερι δεν επανεξέτασε τη φάση στο VAR για να πάρει πίσω την απόφασή του και να δείξει κίτρινη κάρτα στον άσο της Νάπολι για θέατρο. Οι “Παρτενοπέϊ” προηγήθηκαν 1-2 με αυτό το πέναλτι και τελικά κέρδισαν το ματς με 3-4.

Πολλά προβλήματα όμως υπήρξαν και στο ματς της Μπάγερν με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Η Μπάγερν κέρδισε 3-0 με χατ τρικ του Λεβαντόφσκι, ωστόσο με το σκορ στο 2-0 οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δις για πέναλτι τόσο σε χέρι του Παβάρ όσο και σε χέρι του Πέρισιτς. Κι αν στην πρώτη περίπτωση το χέρι μάλλον ορθά θεωρήθηκε ακούσιο αφού ο Γάλλος άσος των Βαυαρών είχε πλάτη στην μπάλα, αυτό του Πέρισιτς είναι ο ορισμός του πέναλτι διότι έγινε στο τείχος έπειτα από εκτέλεση φάουλ!

Ο διαιτητής που δεν έδωσε το συγκεκριμένο πέναλτι υπέρ της Σάλκε είναι ο Μάρκο Φριτς, που είχε επιλεχθεί την περσινή σεζόν από την ΚΕΔ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ (το διέκοψε ο Γερμανός διαιτητής). Βέβαια ερωτηματικά προξενεί και το γεγονός ότι ούτε σε αυτήν την περίπτωση επενέβη η ομάδα του VAR, αντίθετα άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και εξέθεσε τον διαιτητή…

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το τρολάρισμα που έκανε στα social media η Σάλκε θέλοντας έτσι να πικάρει την Μπάγερν για το γεγονός ότι είχε και μία… χείρα διαιτητικής βοήθειας.

Exit mobile version