Mονός και σε ουδέτερο γήπεδο της Ελλάδας ή του εξωτερικού ο τελικός του Κυπέλλου

Print Friendly, PDF & Email

Οριστική είναι απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου της επόμενης σεζόν.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η έδρα του τελικού θα είναι αποκλειστικά επιλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, αφότου γίνει γνωστό το ζευγάρι των δύο φιναλίστ. Μάλιστα η ΕΠΟ θα έχει το δικαίωμα να ορίσει αν θέλει τον τελικό ακόμη και στο εξωτερικό.

Από εκεί και πέρα την ερχόμενη σεζόν θα συμμετέχουν στους δύο πρώτους γύρους 47 ομάδες ως κυπελλούχοι των Ενώσεων. Οι 14 ομάδες της Football League θα μπουν στη διοργάνωση από την τρίτη φάση και οι ομάδες της Super League 2 από την τέταρτη.

Οι εννέα ομάδες της Super League 1, δηλαδή αυτές που δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, θα λάβουν μέρος από την πέμπτη φάση και οι «Ευρωπαίοι» από την έκτη που θα είναι η φάση των «16».

Μέχρι εδώ όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί. Μέχρι την τέταρτη φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της πιο αδύναμης, βάσει κατηγορίας, ομάδας και από την πέμπτη και έκτη φάση στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη.

Στη προημιτελική και στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή