Αναβολή τριών εβδομάδων για τη λήψη απόφασης για το μέλλον του πρωταθλήματος

Print Friendly, PDF & Email

Σε απόφαση για αναβολή λήψης απόφασης για το μέλλον του πρωταθλήματος κατέληξαν οι ΠΑΕ της Super League 1. Η επόμενη συνεδρίαση για λήψη απόφασης, για το πρωτάθλημα η αναστολή του οποία παρατάθηκε θα γίνει στις 24 Απριλίου, ενώ θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα φέρει εισήγηση προς ψήφιση. Η ομάδα εργασίας θ’ αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Ατρόμητου.

Με την απόφαση συντάχθηκαν οι Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ και Άρης που αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Aρχικά και δεδομένων των συνθηκών υπήρξαν δύο κύριες τάσεις υπήρξαν στη τηλεδιάσκεψη της Super League 1 σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, όπως μετέδωσε το dikisports.

Υπέρ της μη συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, που πρότεινε την διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι αγώνες κατάταξης, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική».

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ. Ο Μ. Γκακάτσης είπε: “Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ.Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικησει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ “.

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησαν άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός.

Υπερ της μη λήψης απόφασης, της συνέχισης της αναστολής και της εκ νέου συνεδρίασης στις 24 Απριλίου τάχθηκε ο πρόεδρος της Super League 1, Mηνάς Λυσάνδρου. Με την πρόταση συμφώνησε η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας, ο Βόλος, που τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωασης και η ΕΠΟ.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τάχθηκε υπέρ τη λήψης “ομόφωνη απόφασης”, και προσθεσε: Η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική. Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλος Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ’ όλους ποίος είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελείες”.

Υπερ της συνέχισης του πρωταθλήματος και κατά της αναδιάρθρωσης την οποία ο ίδιος πρώτος πρότεινε εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλ. Κούγιας.
Μετά τη λήψη απόφασης οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.
Η ανακοίνωση της Super League

Ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η αναστολή του Πρωταθλήματος παρατείνεται μέχρι τις 24 Απριλίου 2020.

Ομόφωνα επίσης αποφασίστηκε ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε νέα τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League, πριν τις 24 Απριλίου.

Παράλληλα ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Super League και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων π.χ. σε θέματα αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή