Οριστικό το διαζύγιο με Σκίμπε, νέος προπονητής της Εθνικής ο Αναστασιάδης

Print Friendly, PDF & Email

Ο Αγγελος Αναστασιάδης θα είναι ο διάδοχος του Μίκαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής, με την ΕΕ της ΕΠΟ να δίνει την εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, να προχωρήσει τόσο την πρόσληψη του έμπειρου τεχνικού όσο και το “διαζύγιο” με τον Γερμανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον 65χρονο τεχνικό θα έχει διάρκεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά του EURO 2020, με πρόκριση της Εθνικής να φέρνει την αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η επιλογή του Αναστασιάδη για την επόμενη ημέρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στηρίζεται τόσο στην εμπειρία που έχει από πάγκους “μεγάλων” ομάδων όσο και από την παρουσία στην εθνική ομάδα της Κύπρου για μία επταετία (2004-2011).

Ετσι, η “γαλανόλευκη” θα επιστρέψει σε ελληνικά χέρια μετά από 17 χρόνια (σ.σ. το 2001 ο Νίκος Χριστίδης είχε αντικαταστήσει τον Βασίλη Δανιήλ), καθώς, με εξαίρεση την παρουσία του Κώστα Τσάνα ως υπηρεσιακού προπονητή για πέντε ματς, ο πάγκος της Εθνικής είχε ξένο προπονητή (Οτο Ρεχάγκελ, Φερνάντο Σάντος, Κλαούντιο Ρανιέρι και Μίκαελ Σκίμπε κατά σειρά).

Η σχετική ανακοίνωση:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Λύεται η συνεργασία με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Μίκαελ Σκίμπε. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο να διαπραγματευθεί με τον κ. Σκίμπε τους όρους της λύσης της συμβάσεώς του. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένου να προσληφθεί ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευθεί τους οικονομικούς και λοιπούς όρους της συνεργασίας, η οποία θα έχει ετήσια διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή