Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Print Friendly, PDF & Email

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Μισή ώρα πριν τις 12:00 άρχισαν να φτάνουν στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου οι υπουργοί και υφυπουργοί συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους.

«Θα προχωρήσουν όλα τόσο γρήγορα που ούτε εσείς δεν θα το πιστεύετε. Δεν θα υπάρχει ούτε μία μέρα ξεκούρασης. Από σήμερα ξεκινά η σκληρή δουλειά», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο και κρατώντας αγκαλιά τον γιο του.

«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα» ήταν οι τρεις λέξεις πού είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στους δημοσιογράφους.

«Μεγάλη ευθύνη το υπουργείο Οικονομικών, θα εργαστώ σκληρά και με εντιμότητα» τόνισε ο κ. Σταικούρας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει βάλει τη σφραγίδα του στο κυβερνητικό σχήμα καθώς επέλεξε να εντάξει στην κυβέρνηση του συνολικά 21 εξωκοινοβουλευτικούς.

Η νέα κυβέρνηση έχει μόλις 18 υπουργούς, που θα συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο Μαξίμου, 2 αναπληρωτές υπουργούς και 29 υφυπουργούς.

Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει αύριο Τετάρτη, σε πλήρη σύνθεση, και θα γίνει στη Βουλή. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνονται με την συμμετοχή μόνο των υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: politik

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή