Επίθεση ΟΣΦΠ σε Σιμιτζόγλου: Απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη!

Print Friendly, PDF & Email

Aπό την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League επί της πειθαρχική δίωξης για βία που ασκήθηκε σε βάρος της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, για όσα καταγγέλλονται από ποδοσφαιριστές του Πλατανιά για όσα φέρονται να συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 1η Απριλίου.

Πρόσθετη παρέμβαση κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία, ο οποίος έχει προσφύγει κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας.

Αναγνώστηκαν οι καταθέσεις ποδοσφαιριστών και μελών της αποστολής του Πλατανιά  που ενοχοποιούν τον ΟΣΦΠ και περιλαμβάνονται στην πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Κ. Σιμιτζόγλου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του ΟΣΦΠ που αναρωτήθηκαν γιατί στην πειθαρχική δίωξη υπάρχουν όλες οι καταθέσεις και υπάρχουν μόνο οι ενοχοποιητικές για τον Ολυμπιακό.

Η συνήγοροι του ΟΣΦΠ υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι «Ο ΠΑΟΚ αξιοποιεί μέσω των ΜΜΕ δύο ποδοσφαιριστές που προβαίνουν σε δηλώσεις, σε ΜΜΕ που ελέγχει, για να διεκδικήσει αυτό που δεν κατάφερε να κερδίσει αγωνιστικά. Αν κρίνετε ότι οι καταθέσεις πρέπει να αξιοποιηθούν, τότε θα αναγκαστούμε να αντιπαραβάλλουμε τις άλλες καταθέσεις, που διαψεύδουν τις παραβάσεις που μας αποδίδονται. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παραβιάζει το απόρρητο της προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας τις καταθέσεις του Πλατανιά. Δεν επικαλείται κάτι για να τις πάρει. Ο διαιτητής δεν έχει κάνει καμία παρατήρηση. Ο παρατηρητής επίσης.

Η πειθαρχική δίωξη ασκείται απαραδέκτως. Τα αποδεικτικά μέσα πρέπει να είναι συγκεκριμένα και προβλέπονται απ’ τους κανονισμούς. Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Εκφράσεις μπορεί να ειπώθηκαν. Είναι χώρος που υπάρχει αλαζονεία και αμετροέπεια. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Χτυπήματα όμως δεν υπάρχουν. Ο Γιορέντε αγκαλιάζεται με τους αντιπάλους παίκτες, δίνει συγχαρητήρια και δεν διατυπώνει κανένα παράπονο. Ο Μανούσος στην ένορκη εξέτασή του λέει ότι τον έβρισαν, αλλά κανείς δεν τον πείραξε.

Στα όσα αφηγούνται οι ποδοσφαιριστές που διαβάσατε, φαίνεται ότι υπάρχει παρουσία αστυνομίας. Όμως η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει τίποτα. Εμείς θα προσκομίσουμε και τις υπόλοιπες καταθέσεις για να τις αντιπαραβάλετε. Ο Ολυμπιακός ούτε ελέγχει, ούτε έχει κάμερες. Μόνο η αστυνομία» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Δημακόπουλος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, ανέφερε ότι «Ασκήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα η πρόσθετη παρέμβαση. Το έννομο συμφέρον μας είναι βαθμολογικό. Δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει υλικό, ενώ ήταν υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός, με βαρύτατες μάλιστα κυρώσεις, όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας επικύρωσε την βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα πλει οφ με εναντίωση της ομάδας μας καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψιν τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες.

Για αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κατευθυνόμενα ΜΜΕ, όπως κάποιοι άλλοι».

«Κάποιοι φοβούνται και κάποιοι έχουν το θάρρος να καταγγείλουν. Εδώ έχουμε δέκα ανθρώπους να λένε ότι χτυπήθηκαν ή είδαν να χτυπάνε άλλους. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Είναι προφανές ότι κάτι έχει συμβεί. Ακόμα και οι άλλοι (σ.σ. οι 19 μάρτυρες) δεν λένε ότι δεν συνέβη τίποτα», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή