ΟΣΦΠ: «Ηταν προβοκάτσια, αν τιμωρηθούμε με αφαίρεση βαθμών, μόνο στο κύπελλο»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε την Πέμπτη (8/11) στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και στην υπερασπιστική του γραμμή υποστήριξε πως ο τραυματίας οπαδός ήταν προβοκάτορας, ζητώντας να μην τιμωρηθεί με το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που περιλαμβάνει και βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Σημειώνεται ότι με βάση την κλήση που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με ποινή κεκλεισμένων των θυρών της έδρας τους, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού υποστήριξαν χαρακτηριστικά: “Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας, και τότε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Δεν υποστηρίζουμε ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού, αλλά έλαβε… εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας”.

Στη συνέχεια η πλευρά του Ολυμπιακού ζήτησε από την Πειθαρχική Επιτροπή, αν κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, αυτή η ποινή να εφαρμοστεί στο κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

«Ακόμα και εάν δεν δεχθείτε όλο αυτό (σ.σ. προβοκάτσια) υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ή δεδικασμένο για αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα σε ομάδα που παίζει σε φάση Κυπέλλου. Όποιο άλλο προηγούμενο έχει να κάνει με άλλες φάσεις του Κυπέλλου. Όχι αυτήν», ειπώθηκε από την πλευρά των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός ζήτησε προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τις 15.00 την Παρασκευή (09/11). Τελικά, η έδρα έδωσε διορία μέχρι τις 13.00, επομένως η απόφαση δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή