Οταν ο Ουζουνίδης χάνει από τον ΟΣΦΠ και ο Λεμονής δε νικάει τον ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το Σάββατο το απόγευμα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» έχει αρχίσει.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα… κατορθώματα του τεχνικού του Παναθηναϊκού Μαρίνου Ουζουνίδη όταν βρίσκει στο δρόμο του τον Ολυμπιακό αλλά και τα αποτελέσματα του προπονητή του Ολυμπιακού Τάκη Λεμονή όσες φορές έχει τεθεί αντίπαλος των «πρασίνων».

Ουζουνίδης: Ηττα στους 10 από τους 16 αγώνες από τον Ολυμπιακό
Η Λάρισα ήταν ο πρώτος προπονητικός σταθμός στην Ελλάδα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, την περίοδο 2008-09.

Στις 13/12/2008 ο Εβρίτης τεχνικός τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος ως προπονητής με τον Ολυμπιακό και το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία (1-1). Οι «ερυθρόλευκοι» του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν προηγηθεί με τον Μπελούτσι στο 52’ και είχε απαντήσει για την ΑΕΛ ο Σολάνο στο 74ο λεπτό.

Ο 49χρονος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» 16 φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας από τον πάγκο εφτά ομάδων: της Λάρισας, του Ηρακλή, της Ξάνθης, του Πλατανιά, του Εργοτέλη, του Πανιώνιου και του Παναθηναϊκού. Ο απολογισμός του δεν είναι θετικός: μόλις τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και 10 ήττες. Ο Εβρίτης προπονητής έχει νικήσει τον Ολυμπιακό από μία φορά ως προπονητής της Λάρισας, του Ηρακλή, της Ξάνθης και πέρσι ως τεχνικός του Παναθηναϊκού (1-0).

Από τους 16 αγώνες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν γηπεδούχος στους 10 και έχασε τους μισούς. Συγκεκριμένα σημείωσε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες ενώ έχασε τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια.

Τάκης Λεμονής: Μόλις τρεις νίκες σε 15 αγώνες κόντρα στον ΠΑΟ
Συνολικά 15 φορές έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο Τάκης Λεμονής κατά το παρελθόν σε διάστημα 10 ετών.

Η τελευταία ήταν το 2011 ως προπονητής του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Ο Πανιώνιος είχε προηγηθεί με γκολ του Μήτρογλου και είχε ισοφαρίσει λίγα λεπτά αργότερα ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Στους 15 αγώνες, ο 57χρονος προπονητής έχει σημειώσει μόλις τρεις νίκες (οι δύο για το Κύπελλο Ελλάδας), έχει φέρει εφτά ισοπαλίες και έχει πέντε ήττες ως προπονητής του Ολυμπιακού, της Καλλιθέας και του Λεβαδειακου.

Η μία από τις τρεις νίκες ήταν εντυπωσιακή. Πρόκειται για το 1-4 στη Λεωφόρο, τον Μάρτιο του 2001 για το Κύπελλο Ελλάδας. Εκτοτε είχε περάσει μία 11άδα αγώνων που έμπειρος τεχνικός δεν είχε σημειώσει νίκη κόντρα στους «πράσινους» μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2008, όταν πάλι για το Κύπελλο Ελλάδας, είχε επικρατήσει ως προπονητής του Ολυμπιακού με 4-0.

Ως φιλοξενούμενους από τον Παναθηναϊκό, ο Τάκης Λεμονής εκτός από το 4-1 της Λεωφόρου, έχει ακόμη δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Πηγή: e-magazino.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή