Ουζουνίδης: «Να βγουν να μιλήσουν, αν δεν υπάρχει σωτηρία να το πουν»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε στην οριακή οικονομική κατάσταση την οποία βιώνει ο Παναθηναϊκός.

Μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε:

Για τη στήριξη του κόσμου και αν περιμένει γεμάτη Λεωφόρο: «Μακάρι να έχουμε την ίδια στήριξη. Την ίδια υποστήριξη στην ομάδα και να είναι τόσο κόσμια όπως και με τον ΠΑΣ. Επειδή ακολουθούν ντέρμπι όποτε τους θέλουμε στο γήπεδο και υπάρχει το ενδεχόμενο τιμωρίας.

Πιστεύω ο κόσμος πως είναι μια μεγάλη βοήθεια προς την ομάδα. Μόνος του κακά τα ψέματα δεν μπορεί, αλλά είναι μεγάλη βοήθεια που θα δώσει περισσότερη ζωή στο σύλλογο. Ευελπιστούμε κάποιοι να εκτιμήσουν αυτό το όνομα που λέγεται Παναθηναϊκός και να σταθούν κοντά του».

Για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον σύλλογο: «Πρέπει να βγουν κάποιοι και να μιλήσουν. Να πουν: “κύριοι θέλουμε τη βοήθεια σας”. Αν δεν υπάρχει σωτηρία να βγεις και να το πεις, γιατί να δημιουργήσεις πρόβλημα και στον κόσμο που θέλει να βοηθήσει. Είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτός».

Γιο ακριβές ποσό του χρέους που είδε χθες (12/10) το φως της δημοσιότητας: «Δεν τρόμαξα με τους αριθμούς των χρεών. Τους ήξερα. Νομίζω πως πρώτη φορά στην ιστορία δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος σε ομάδα. Όχι, μόνο σε εμάς αλλά σε όλες. Θεωρητικά υπάρχει και είναι ο κύριος Αλαφούζος».

Για το αν έχει διπλό ρόλο και του ψυχολόγου:
“Δεν θα έλεγα ότι είναι διπλός ρόλος. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Σίγουρα όταν έρχεσαι στο Κορωπί προσπαθείς όσο γίνεται να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Δεν είναι εύκολο αυτό. Προσπαθούμε όσο μπορούμε όλοι μας να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν είναι εύκολο αυτό. Σίγουρα μας επηρεάζει, είναι κάτι που μας ενοχλεί και δεν μας αρέσει. Είναι όμως μια πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε μ’ αυτή”.

Για τον βαθμό της συσπείρωσης εκτός των αγωνιστικών θεμάτων:
“Ξέρετε τα προβλήματα κάποιες φορές συσπειρώνουν καλύτερα μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι τόσο φανερό που το καταλαβαίνουν όλοι. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις στους παίκτες. Είναι τόσο φανερό και έντονο που δεν χρειάζεται. Έχουμε ένα καλό γκρουπ με καλά παιδιά και σωστούς επαγγελματίες που όσο μπορούν προσπαθούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους”.

Για τις αντοχές του Μαρίνου Ουζουνίδη:
“Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να παραιτηθώ. Δεν είναι μια καλή κατασταση για κανέναν επαγγελματία να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είναι μια πραγματικότητα. Έχω μάθει να προσαρμόζομαι με την πραγματικότητα, όχι μ’ αυτό που θα ήθελα να έχω. Υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και οφείλω εγώ και τα άλλα παιδιά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Για το αν νιώθει ότι είναι ο πρώτος και τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που κρατά ενωμένο τον Παναθηναϊκό:
“Όχι δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι εδώ. Είναι το τιμ, οι παίκτες. Και οι παίκτες το κρατάνε. Γιατί αν αρχίσουν να φεύγουν οι παίκτες πόσο να το κρατήσεις; Θα μπουνε σε μια σειρά τα πράγματα, όσο εφικτό είναι αυτό. Μακάρι να βρεθούν οι λύσεις. Τα προβλήματα είναι φανερά. Το να τα τονίζουμε συνέχεια δεν αλλάζει κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρούμε λύσεις. Το να λέμε συνέχεια τα προβλήματα δεν κερδίζουμε κάτι. Οι λύσεις αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Ευελπιστούμε ότι ίσως τις επόμενες μέρες θα βρεθεί κάτι. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις, να τρέχουμε κάποια πράγματα ώστε να παίρνουμε ανάσες. Πόσο θα κρατήσουν αυτές οι ανάσες δεν το γνωρίζει κανείς”.

Για το αν έχει επικοινωνήσει κάποιος με τον Ουζουνίδη για να του εξηγήσει το πως και το γιατί:
“Όχι δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία. Αυτό που έχετε γράψει. Είχα μια ενημέρωση από τον οικονομικό διευθυντή και τον κύριο Βλάχο για τα οικονομικά δεδομένα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο”.

Για άλλους ανθρώπους πέραν της νυν διοίκησης ή κάποιους άλλους:
“Όχι δεν υπάρχει κάτι. Είναι κάτι που δεν θέλω και εγώ. Εγώ είμαι προπονητής. Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής, δεν είμαι κάτι άλλο. Θέλω να ασχολούμαι με την ομάδα όσο μπορώ”.

Για την πώληση του Βλαχοδήμου και να θα ήθελε να μείνει ως το καλοκαίρι:
“Βέβαια θα ήθελα. Από εκεί και πέρα όμως όταν είσαι σε δυσκολίες δεν είσαι εσύ που αποφασίζεις, άλλοι το κάνουν. Άλλοι αυτοί που δίνουν τα χρήματα, άλλοι αυτοί που έχουν τις επιλογές. Ο Οδυσσέας ανεξάρτητα αν θα μείνει ή όχι είναι ένα παιδί που έχει πολλά προσόντα. Είναι ένα παιδί που πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί πολύ περισσότερο. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Δεν μπορείς να πεις εύκολα όχι σε τέτοιες συγκυρίες. Παίρνεις αυτό που παίρνεις αυτή τη στιγμή και βλέπουμε. Του εύχομαι είτε μείνει, είτε φύγει να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα γιατί είναι ένα παιδί σοβαρό, που δουλεύει πολύ και μακάρι να εξελιχθεί. Είναι χαρά για όλους μας να προχωρήσει στην καριέρα του”.

Για το γεγονός ότι θα αναγκαστεί να πουλήσει κι άλλους παίκτες και τη δύσκολη θέση που είναι ο ίδιος προς τους παίκτες που έφερε στην ομάδα:
“Σίγουρα εκτίθεσαι στους ποδοσφαιριστές και στους συνομιλητές που είχες. Επειδή γράφονται πολλά, ότι θα ξεπουληθεί η ομάδα, ότι θα φύγουν πολλοί παίκτες δεν είναι στόχος μας αυτός. Δεν θα λυθούν τα προβλήματα του Παναθηναϊκού μόνο μ’ αυτό το πράγμα. Με πωλήσεις αυτή τη στιγμή μπορείς να λύσεις κάποια θέματα που υπάρχουν τώρα. Το πρόβλημα δεν είναι η φετινή χρονιά. Τα χρέη που υπάρχουν από προηγούμενες χρονιές είναι το πρόβλημα. Αν μιλάμε μόνο για τη φετινή χρονιά μπορούν με μια-δυο κινήσεις να βρεθούν οι λύσεις και να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι καλό σε κάποιο παίκτη που προσπαθείς να φέρεις στην ομάδα, να του πεις σε τέσσερις μήνες: ξέρεις κάτι δεν πήγε καλά, αναγκαστικά πρέπει να φύγεις. Θα το δούμε όμως. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε μέσα από το αγωνιστικό κομμάτι. Λύσεις θα βρεθούν ώστε να προχωρήσει η ομάδα. Δεν είναι όμως αυτή η λύση που θα σώσει την ομάδα. Άλλα πράγματα θα την σώσουν και αυτά πρέπει να τα βρουν άλλοι και όχι εμείς”.

Για το ποιοι είναι οι άλλοι που θα δώσουν λύση:
“Μακάρι να τους ήξερα. Δεν τους ξέρω. Κακά τα ψέμματα, όλοι στηριζόμαστε στο όνομα Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η αλήθεια, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, ένα μεγάλο Brandname. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε ζωή κάθε μέρα στην ομάδα. Είπατε ότι έχουν γίνει πολλές μεταγραφές. Και τι θα κάναμε; Θα μέναμε χωρίς παίκτες;

Το έχω πει πολλές φορές το λέω ακόμα μία τελευταία. Όλα όσα έγιναν δεν έγιναν από μένα. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει μεταγραφές, που να μην θέλει να βελτιώσει την ομάδα του. Αν κάποιος σου πει δεν μπορώ. τότε δεν το κάνεις. Εμένα δεν μου είπε κάποιος δεν μπορώ. Από το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά πράγματα. Μειώθηκε πάρα πολύ το μπάτζετ και μόνο στο αγωνιστικό κάναμε μεγάλη οικονομία στην ομάδα και με τις αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονταν. Παίκτες που θα κόστιζαν 3-4 εκατομμύρια οι αποδεσμεύσεις τους, βρέθηκε μια φόρμουλα να φύγουν με 600.000-700.000 ευρώ. Αυτά δεν τα υπολογίζει κανείς; Τι έχουμε κάνεις εμείς για την ομάδα; Δεν είμαστε εμείς όμως αυτοί που μπορούμε να τρέξουμε τέτοια θέματα.

Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα. Δεν μπορεί ο Χ προπονητής ή τεχνικός διευθυντής ή όπως λέγεται να κάνουν πολλά πράγματα. Εμείς κάναμε αυτό που μας ζητήθηκε και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι θα έπρεπε. Δεν μας είπε κανείς μην κάνετε μεταγραφές. Τα έξοδα της ομάδας έχουν μειωθεί πάρα πολύ με τις αποδεσμεύσεις. Ένα παράδειγμα είναι του Ρινάλντι, που θα μπορούσε να στοιχίσει 3-3,5 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια. Ένας παίκτης που δεν υπολογιζόταν στην ομάδα έφυγε με 600.000-700.000 ευρώ Το να γλυτώνεις 2 εκατ. είναι λίγο; Έχουν γίνει πολλά πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως κάναμε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ αυτά που μας ζητήθηκαν”.

Για το πράσινο φως που είχε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου και για μεταγραφές, ενώ μετά ήρθε η παραίτηση του Αλαφούζου:
“Όχι δεν υπήρχε καμία ένδειξη αποχώρησής του”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή