Οφειλή 520.000 ευρώ στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, ενήμεροι Αυγενάκης και ΕΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

Για οφειλή από τον Ολυμπιακό, ύψους 520.000 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ, καθαρά 430.000 ευρώ) κάνει λόγο η πρώην διοίκηση του ΣΕΦ σε έγγραφό της προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως αποκαλύπτει η “Live Sport”.

Τα χρήματα αυτά αφορούν σε ολόκληρη τη μίσθωση για τη σεζόν 2018-19, ενώ για το εν λόγω έγγραφο και τη διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα στους αδελφούς Αγγελόπουλους και την απελθούσα διοίκηση του ΣΕΦ είναι ενήμερος και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε ρήξη από τη στιγμή που οι Πειραιώτες ζήτησαν μείωση του μισθώματος κατά 30-35%, ωστόσο η τότε διοίκηση του Σταδίου αρνήθηκε και η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ από την πλευρά της δεν κατέβαλε το ποσό της σύμβασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση πλέον να βρίσκεται στα χέρια της ΕΕΑ.

Ενδιάμεσα πάντως μπορεί το θέμα να λυθεί αν ο Ολυμπιακός βρει τη “χρυσή τομή” με τη νέα διοίκηση του ΣΕΦ. Σημειώνεται ότι νέα συντονίστρια διευθύντρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας είναι από την περασμένη Τετάρτη η Χριστίνα Τσιλιγγίρη, τέως γενική γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Στον Ολυμπιακό πάντως αντέδρασαν αφού άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως μία σειρά γεγονότων οδήγησε στην πλήρη ρήξη με την πρώην διοίκηση του σταδίου.

Συγκεκριμένα ισχυρίζονται αρχικά πως «η σύμβαση του Ολυμπιακού με το ΣΕΦ δεν τηρήθηκε από την πλευρά του σταδίου καθώς υπήρχαν μια σειρά από προβλεπόμενα έργα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν ποτέ. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε είχε αυξηθεί το τίμημα το 2015. Μάλιστα όλο το διάστημα αυτό, τα στελέχη του ΣΕΦ χρησιμοποιούσαν διάφορες δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις.

Ακόμη και η τοποθέτηση του ηλεκτρονικού πίνακα στην οροφή του ΣΕΦ η οποία τοποθετείται αυτή την περίοδο, καθυστέρησε να ξεκινήσει ως διαδικασία παρά το γεγονός ότι η ΓΓΑ είχε ανάψει το «πράσινο» φως.

Επίσης η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών «περιελάμβανε την αλλαγή των ηλεκτρονικών πινάκων, την αλλαγή των φώτων σε LED σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Euroleague, την εξωτερική περίφραξη, μια σειρά απο έργα βελτίωσης και καθαριότητας και πολλά άλλα μικρότερα, αλλά εξίσου σοβαρά θέματα. Τελικά από το 2015 αλλάξανε τον έναν πίνακα το 2019 και αντί για νέα φώτα, χρησιμοποιούσαν στους αγώνες του Ολυμπιακού τα περιμετρικά φώτα του Στίβου.

Όλα τα παραπάνω μας δημιούργησαν πέρα των προβλημάτων και μια σειρά από διαφυγόντα οικονομικά έσοδα, τα οποία θα διεκδικηθούν μέσω δικαστικής οδού».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή