«Οχι» από τη Super League στην πρόταση Βασιλειάδη για πρωτάθλημα με 12 ομάδες

Print Friendly, PDF & Email

Αρνητική ήταν η απάντηση της Super League στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, στην πρότασή του για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, με τη συμμετοχή 12 ομάδων σε αυτό από τη σεζόν 2019-20.

Η απόφαση του συνεταιρισμού ήταν ομόφωνη, έχοντας ετοιμάσει αντιπρόταση για πρωτάθλημα με 14 ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει το SoccerPlus.

Πάντως, έχει γίνει ξεκάθαρο πως θα φτάσει σε αυτό το νούμερο, καθώς πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση τόσο με την ΕΠΟ όσο και με τη Football League.

Πλέον, τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι δύο:

1. Ο Υφυπουργός θα δεχτεί να χρηματοδοτήσει μέσω της ΕΡΤ το πρωτάθλημα;

2. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από τον Υφυπουργό, τι θα κάνει η Super League με τις «άστεγες» ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Αρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), οι οποίες απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο;

Κούγιας: «Εκτός ποδοσφαιρικής λογικής η πρόταση Βασιλειάδη»

Μετά το ΔΣ της Super League, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για το θέμα της αναδιάρθρωσης, σημειώνοντας ότι ο Υφυπουργούς Αθλητισμού θα πρέπει να αποδεχτεί την αντιπρόταση του συνεταιρισμού.

«Η πρόταση για πρωτάθλημα με 12 ομάδες είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής. Αν απορριφτεί το πλάνο από τον Γ. Βασιλειάδη θα προχωρήσουμε με 16 και θα δούμε τι θα κάνουμε με τις άστεγες ΠΑΕ.

Υπήρχε ένας συγκερασμός απόψεων. Εμείς υποχωρήσαμε από 16 σε 14, να υποχωρήσει και ο Υφυπουργός από 12 σε 14», είπε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ.

ΠΑΟΚ: Εκβιαστικό το δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση

Για εκβιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος έκανε λόγο η πλευρά του ΠΑΟΚ μετά το ΔΣ της Super League.

«Το δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση είναι εκβιαστικό. Εκβιάζει τις ομάδες και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ψηφίζει μην έχοντας άλλη εναλλακτική λόγω των ζημιών που θα υποστούν οι μικρές ομάδες», ανέφεραν από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή