Ο Αγγλικός «εμφύλιος» για το στέμμα στη Μαδρίτη και οι επικές αντροπές

Print Friendly, PDF & Email

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό του Champions League. Στις 22:00, στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, θα ξεκινήσει ο αγγλικός «εμφύλιος» ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Λίβερπουλ.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Champions League η Τότεναμ θέλει να σηκώσει το κύπελλο. Άφησε εκτός διοργάνωσης ένα από τα μεγάλα φαβορί, τη Μάντσεστερ Σίτι. Στα ημιτελικά έφερε τα πάνω κάτω αποκλείοντας τον Άγιαξ, ο οποίος προηγουμένως είχε στείλει σπίτι τους τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους.

Επικές ανατροπές από τις δύο φιναλίστ

Οι Spurs, αν και ηττήθηκαν στο πρώτο ματς με 0-1 και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στη ρεβάνς στο Άμστερνταμ, κατάφεραν να πετύχουν 3 γκολ με τον Μόουρα στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.

Η Λίβερπουλ άφησε, με τη σειρά της, άφωνο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, με την επική ανατροπή κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Οι περισσότεροι την είχαν ξεγραμμένη, μετά την ήττα της με 3-0 στο Camp Nou. Πέτυχε όμως 4 γκολ στο Anfield, κράτησε ανέπαφη την εστία της και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά και ένατη στην ιστορία της.
Κυνηγάει το έκτο κύπελλο για να πλησιάσει τη Μίλαν που έχει 7 κατακτήσεις. Προηγείται με 13 τρόπαια η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα παραδώσει σήμερα το στέμμα της.

Θα ανοίξει το σκορ ο Σον ή ο Σαλάχ στον τελικό;

Το Pamestoixima.gr προσφέρει δύο ειδικά στοιχήματα με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αποδόσεις για τον αποψινό τελικό, να σκοράρει πρώτος ο Σον και να κατακτήσει το κύπελλο η Τότεναμ και να σκοράρει πρώτος ο Σαλάχ και να πάρει το τρόπαιο η Λίβερπουλ.
Ο Χιουνγκ Μιν Σον έχει σκοράρει 4 φορές στο Champions League. Πέτυχε το μοναδικό γκολ στην εντός έδρας νίκη 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σκόραρε 2 φορές στη ρεβάνς στο Etihad στη «γλυκιά» ήττα με 4-3. Άνοιξε το σκορ και στο 3-0 επί της Ντόρτμουντ, στη φάση των «16».

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Premier League με 22 γκολ, μαζί με τους Ομπαμεγιάνγκ και Μανέ. Έχει πετύχει 4 γκολ στο Champions League, 2 στο 4-0 κατά του Ερυθρού Αστέρα και από 1 στις νίκες με 1-0 κόντρα στη Νάπολι και με 1-4 κατά της Πόρτο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή