Ο Βασιλειάδης εγκαινίασε την 4η Διεθνή Εκθέση Αθλητισμού και Εξοπλισμού

Print Friendly, PDF & Email

Με κεντρικό σύνθημα «Αθληση για όλους» και με βασικό άξονα την γνωστοποίηση της κοινής υποψηφιότητας -πρότασης της Ελλάδας, για την συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 2028 μαζί με την Σερβία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία, έγιναν χθες (11.4) το απόγευμα τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Εκθέσεως Αθλητισμού και Εξοπλισμού, Sportexpo που συνδιοργανώνει από τις 10 ως τις 13 Απριλίου η ΔΕΘ με την ΓΓΑ.

Την Έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, με την παρουσία του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού, της υφυπουργού Μακεδονίας -Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, και πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων Σωματείων και Ομοσπονδιών, φίλων του αθλητισμού και φυσικά αθλητών.

Βασικοί στόχοι της Έκθεσης η γνωριμία των νέων ανθρώπων και φιλάθλων με ερασιτεχνικά αθλήματα και κυρίως των μη διαδεδομένων, η ενημέρωση για τις εξελίξεις στο κάθε αγώνισμα, η προβολή νέων αθλητικών προϊόντων, η διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων και οι επιδείξεις από έμπειρους αθλητές αγωνισμάτων στο ευρύτερο κοινό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο περιθώριο της 4ης Sportexpo δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια διεθνή έκθεση όπως την ονειρευόμαστε. Είχα πει πριν δυο χρόνια πως γύρω από την Sportexpo θέλουμε να καταστήσουμε την Θεσσαλονίκη αυτό που πάντα ήταν. Πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Αυτές τις μέρες θα προταθεί το μήνυμα αυτό. Προφανώς οι επόμενες δυο μέρες είναι πάρα πολύ σημαντικές και το Σάββατο θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Σερβία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την χώρα μας του Εuro 2028.

Είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία για τις χώρες μας και την Θεσσαλονίκη αλλά και την Ελλάδα. Πλέον όλοι οι άνθρωποι του Υφυπουργείου της ΓΓΑ, των Ομοσπονδιών, οι άνθρωποι που μάτωσαν τα χρόνια της κρίσης για να κρατήσουν όρθιο τον Ελληνικό αθλητισμό τώρα σχεδιάζουμε και δουλεύουμε για την επόμενη μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό».

Η υπουργός Εσωτερικών αρμόδια για την Μακεδονία και Θράκη, Ελευθερία Χατζηγεωργίου είπε με την σειρά της: «Είναι μια πρωτοβουλία της ΓΓΑ και της ΔΕΘ – Hellaxpo υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στην 4η Sportexpo, μια έκθεση που δείχνει ακόμα και από την έναρξη της ό,τι την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος της πόλης και της Βορείου Ελλάδος και είναι πολύ σημαντικό που έρχονται νέα παιδιά, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και γι αυτούς ο αθλητισμός είναι πρότυπο ζωής.

Πρωτοβουλίες που όπως είπε και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχουν σαν στόχο να κάνουν ξανά την Θεσσαλονίκη κέντρο του αθλητισμού στην χώρα, όπως ήταν παλιότερα και να επαναφέρουμε την Θεσσαλονίκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε γιατί της αξίζει».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ την ΔΕΘ γιατί για 4η συνεχή χρονιά συνεχίζει αυτό τον θεσμό, την Γιορτή του Αθλητισμού, που γίνεται εδώ στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία.

Η ΔΕΘ αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως ξέρει να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ένα από τα οποία είναι και ο αθλητισμός. Γι αυτό και σήμερα είμαστε όλοι εδώ, για να στηρίξουμε ως πρόσωπα, ως φορείς και θεσμοί για να στηρίξουμε αυτή την διοργάνωση που για 4η χρονιά γίνεται στην πόλη μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή