Ο Βασιλειάδης, ο Γραμμένος, η μείωση ομάδων και η Λίγκα σε ρόλο… ξενοδόχου

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, όπως διέρρευσε από την πλευρά του Υφυπουργείου.

Η συνάντηση έγινε με την επιστροφή του προέδρου της ΕΠΟ, από τα γραφεία της FIFA, όπου συζητήθηκε η πρόταση της Επιτροπής Παρακολούθησης περί Grexit.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ συζήτησαν για το θέμα της αναδιάρθρωσης και της αλλαγής του μοντέλου του Πρωταθλήματος της Super League.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο πρέπει να ειπωθούν τα εξής. Πρώτον, ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση (μείωση ομάδων) μπορεί να εφαρμοστεί μόνο από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και δεύτερον και σπουδαιότερον, ότι η Super League, που εν προκειμένω παίζει το ρόλο του… ξενοδόχου, δεν έχει εκφραστεί για το αν αποδέχεται να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της.

Όταν κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, δεν μπόρεσε να περάσει, αφού καταψηφίστηκε από αριθμό ομάδων που μπόρεσαν να μπλοκάρουν τη μείωση. Πάντως, σημαντικό ρόλο θα παίξει η εξέλιξη που θα υπάρξει για τις τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο που διαρρέει το Υπουργείο, αυτό έχει ως εξής:

-Super League με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους και επιπλέον έσοδα, πιθανόν με την μορφή ποσοστού από το στοίχημα (αν θεσμοθετηθεί). Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο.

-Εξετάζεται η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας, τύπου «Super League 2», με τη συμμετοχή 10 ομάδων, επίσης με αυξημένα έσοδα. Το πώς ακριβώς θα γίνει ο καταμερισμός των ομάδων (δηλαδή ποιες ομάδες της Super League και της Football League θα συγκροτήσουν τη νέα κατηγορία και με ποια διαδικασία) είναι ακόμη θολό.

-Football League με 12 ομάδες, με εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και έσοδα που θα βελτιώσουν την σημερινή εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η κατηγορία.

Συνολικά θα υπάρχουν 3 επαγγελματικά πρωταθλήματα με μόλις 34 επαγγελματικές ομάδες, ενώ ο τηλεοπτικός πάροχος δεν θα είναι φυσικά μόνο η Nova αλλά τουλάχιστον άλλος ένας (πιθανόν η ΕΡΤ με την συνδρομή της κυβέρνησης).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή