“Ο δήμαρχος μπλοκάρει το γήπεδο για να εξυπηρετήσει τους υπόδικους φίλους του”

Print Friendly, PDF & Email

Tην αποδοχή της πρότασης για χρηματοδότηση της κατασκευής αθλητικού κέντρου στην περιοχή Αγίου Νικολάου για την ερασιτεχνική Αναγέννηση, αφού προηγηθεί η οικειοθελής επιστροφή του αναξιοποίητου χώρου από την ΕΠΣ Καρδίτσας στο δήμο Καρδίτσας, πρότεινε ο Συνδυασμός «Καρδίτσα – Ώρα Δημιουργίας» σε συνέντευξη τύπου.

Ο δημοτικός σύμβουλος με τον εν λόγω συνδυασμό, Ηλίας Χατζής, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την τακτική του Δήμου στο θέμα του γηπέδου.

Αρχικά σημείωσε ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει και καταλόγισε στον δήμαρχο εμμονές και ιδεοληψίες που τον κάνουν την αιτία να χαθεί η ευκαιρία αξιοποίησης του χώρου και απόκτησης δικού της σπιτιού για την ερασιτεχνική Αναγέννηση.

Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Αλεξάκος έχει ανεξήγητα μετατραπεί σε γραφείο τύπου της ΕΠΣΚ καθώς όλα όσα υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη αποτελούν θέσεις της Ένωσης. Επίσης υπογράμμισε ότι αυτή η υπόθεση κινδυνεύει να διαλύσει τον συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής.

Ακολουθούν όσα είπε ο Ηλίας Χατζής:

Άλλη μια παλινωδία του κ. Δημάρχου. Αμέσως μετά την συνέντευξη του, που έγινε χθες το μεσημέρι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και κατά τη διάρκεια του ΔΣ δεσμεύτηκε ότι σε δύο εβδομάδες θα συνεδριάσει η δια παραταξιακή για να βγάλει πόρισμα, το οποίο θα έρθει στο επόμενο ΔΣ για συζήτηση (θέμα σε εκκρεμότητα από το 2016). Γιατί τότε έκανε τη συνέντευξη για να απέρθει ηρεμία?

Όχι! ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε είναι πολύς και δεν λέει να πέσει. Ο κ. Δήμαρχος είναι στριμωγμένος ακόμα και από τους δικούς του και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Χρόνο ο οποίος κάνει να ξεχαστούν τα πράγματα. Το γεγονός όμως, του ΤΖΟΥΡΑΣΙΚ ΠΑΡΚ, θα τον βασανίζει γιατί δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί. Αλλά ας έρθουμε τώρα στη συνέντευξή του.

Όποια « νοικοκυρά δεν θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει».

Έτσι και ο κ. Δήμαρχος, με τη χθεσινή του συνέντευξη, σχετικά με την εξεύρεση χώρου για να γίνει το προπονητικό αθλητικό κέντρο της Αναγέννησης, ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Με τις επίμονες εμμονές του αλλά και της ιδεοληπτικές του απόψεις γίνεται η αιτία να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία ούτως ώστε η ιστορικότερη ομάδα του νομού μας και όχι μόνο, η ερασιτεχνική Αναγέννηση 1904, να αποκτήσει το δικό της σπίτι.

Η εμμονή του να υποστηρίζει ανεξήγητα την ΕΠΣ Καρδίτσας, τον έχουν κάνει να έχει γίνει το γραφείο τύπου της, αφού όλα όσα χθες ισχυρίστηκε είναι καθαρά και μόνο απόψεις της ΕΠΣΚ. Για τις τρεις προτάσεις που έκανε σας της ανέλυσε ο επικεφαλής της παράταξής μας ο κ. Λέμας και ασυζητητί απορρίπτονται τόσο από μας όσο και από την κοινή γνώμη. Γίνεται όμως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού όλης της Καρδίτσας με την πρόταση συγκρότησης πενταμελούς επιτροπής η οποία θα χειριστεί το θέμα. Τα έργο το κάνει η περιφέρεια, τον χώρο ψάχνει. Η επιτροπή κύριοι που αναφέρει η σύμβαση χρησιδανείου, είναι για να διαχειρίζεται το αθλητικό κέντρο και όχι να το κατασκευάσει. Επιμένει ο κ. Δήμαρχος για την επιτροπή θέλοντας έτσι να βγάλει τις ευθύνες από πάνω του και να τις μεταφέρει αλλού. Η επιτροπή αυτή είναι για τη διαχείριση του αθλητικού κέντρου το οποίο ούτε καν υπάρχει. Τι θα διαχειριστεί?

Ο κ. Αλεξάκος απέδωσε την δήθεν εμπλοκή του θέματος σε ένα τμήμα ανθρώπων που θέλουν να συντηρούν το θέμα, για να συνεχίσουν την αντιπαράθεση που υπήρξε μετά τις εκλογές της ΕΠΣΚ και που και αυτές βρίσκονται στα δικαστήρια. Την παράταξή μας όμως δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει διότι πρώτη αυτή ανέδειξε το θέμα από το 2014 (για θυμηθείτε πότε έγιναν οι εκλογές στην ΕΠΣΚ 2015 αλλά και τι ειπώθηκε στα Δημοτικά Συμβούλια).

Μιλάει ότι κάποιοι αιρετοί προσπαθούν να φανούν αρεστοί. Επειδή είμαι ένας από αυτούς, που έχουν φέρει στην επικαιρότητα το θέμα, θέλω να του πω, πως αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας έφερα το θέμα του κατάπτυστου αθλητικού κέντρου στην επικαιρότητα και ζήτησα με επιμονή να συζητηθεί, για να αποδειχθούν όλα τα ΤΕΡΑΤΩΔΗ που έχουν συμβεί. Επίσης θέλω να του θυμίσω ότι είναι και ΑΙΡΕΤΟΙ της παράταξής του που θέλουν να φανούν αρεστοί όπως λέει. Αυτοί τι έχουν να πουν?

Το ιδιωτικό συμφωνητικό το έχουμε και μείς όπως και τις αποφάσεις του ΔΣ το 2003(τις οποίες παρεμπιπτόντως ο κ. Δήμαρχος ούτε καν αναφέρει). Το ιδιωτικό συμφωνητικό και οι αποφάσεις του ΔΣ παραβιάσθηκαν στο σύνολό τους και δεν είναι μόνο ο όρος 4 που δεσμεύει την ΕΠΣΚ και ερμηνεύεται όπως αυτή τη συμφέρει. Για συνδυάστε λίγο τον όρο 4 με το έγγραφο της ΕΠΟ και εκεί θα διαπιστώσετε την πραγματικότητα. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε εξήγηση. Χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες, επικαλείται ο κ. Δήμαρχος.

Αλήθεια, αυτός που είναι βουτηγμένος μέσα στην παρανομία (ΕΠΣ Καρδίτσας) θα θελήσει να μπλοκάρει την υπόθεση? ¨Όχι κ. Δήμαρχε. Την υπόθεση αυτή την μπλοκάρετε εσείς γιατί θέλετε να εξυπηρετήσετε τους υπόδικους φίλους σας ή γιατί δεσμεύεστε από κάτι άλλο.
Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός ότι ολόκληρος Δήμος Καρδίτσας, σέρνεται στην κυριολεξία από την ΕΠΣΚ. Δεν μπορώ να διανοηθώ, πως ο Δήμος μας συγκαλύπτει με την συμπεριφορά του όλες τις παρανομίες που έχουν συντελεστεί σε αυτό το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο του Αγ. Νικολάου.

Κύριε Δήμαρχε με τη στάση σας, γίνεστε ο ανασταλτικός παράγοντας για να πραγματοποιηθεί μια επένδυση 1.700.000 ευρώ στον ιστό της πόλης, γίνεστε ο ανασταλτικός παράγοντας για να γίνει κάτι όμορφο και χρήσιμο στην περιοχή μας.
Αλλά ας έρθουμε τώρα να αποδείξουμε γιατί το ΤΖΟΥΡΑΣΙΚ ΠΑΡΚ, όπως βαφτίστηκε πλέον το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο πρέπει να έρθει ξανά στο Δήμο που για μένα ήδη είναι σε αυτόν. Να γιατί πρέπει ο Δήμος να πάρει πίσω αυτό που παρεχώρησε.

13-6-2007..μεταξύ των θεμάτων που θέσαμε στη συνεδρίαση, ήταν και το θέμα ενημέρωσης σχετικά με το αθλητικό κέντρο του Αγ. Νικολάου, διότι πολλά λέγονται και ακούγονται. ¨Έκπληκτοι ακούσαμε από το στόμα του προσωρινού προέδρου, ότι το νέο κτήριο που έγινε, χτίστηκε χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια, δηλαδή είναι παράνομο. Το ερώτημα είναι απλό, ποιος μπορεί να εγγυηθεί τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών που αθλούνται στο χώρο αυτό, αφού δεν είναι ηλεγμένη η στατική επάρκεια του κτηρίου?

Με άλλα λόγια ποιος θα εγγυηθεί για τη σωματική ακεραιότητα των ατόμων που θα βρίσκονται τη χρονική εκείνη στιγμή στο κτήριο σε περίπτωση σεισμού? Μανώλης Παλάσκας τώρα πρόεδρος ΕΠΣΚ, τότε σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής. Και τώρα ας έρθουμε σε αυτά που συμβαίνουν τώρα.

1. Το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο βρίθει παρανομιών, είναι η προσωποποίηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

2. Από την αρχή της ανάληψης από την σημερινή δημ. Αρχή, ανέδειξα το θέμα και μάλιστα έθεσα και το θεμα της ρευματοκλοπής. Επήλθε η δικαίωση μου. Με εντολή εισαγγελέα Κόπηκε το ρεύμα. Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες. Ξέρω και από πού έπαιρναν ρεύμα. Έχουν τραβηχτεί και φωτογραφίες.

3. Μετά την συγκρότηση της διαπαραταξιακής και μετά την έλευση του εγγράφου από την ΕΠΟ, κατόπιν ερωτήματος της, έπρεπε με συνοπτικές διαδικασίες ο χώρος να επιστρέψει άμεσα στον Δήμο Καρδίτσας. Μέσα από αυτό το έγγραφο και από το πόρισμα της DELOTE(είδε το φώς της δημοσιότητας), αποδεικνύονται όλα τα τερατώδη που συνέβησαν σε αυτό το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο. ( έγγραφα ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΟΡΙΣΜΑ στη διάθεσή σας)

4. Η νομιμοποίηση που έγινε, έγινε μόνο για το κτήριο και για την κερκίδα. Για όλα τα υπόλοιπα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Τι θα γίνει? Θα νομιμοποιήσει και τα υπόλοιπα ο Δήμος και θα πληρώνει η ΕΠΣΚ? Πώς θα γίνουν? επιστημονική κατάρτιση δεν έχει μόνον ο κος Ξηλωμένος, αλλά και άλλοι μηχανικοί που και εξαίρετοι επιστήμονες είναι και περισσότερο κατηρτισμένοι στα θέματα της πολεοδομίας.

5. Ο κος Πρόεδρος της ΕΠΟ, Η επιτροπή εξομάλυνσης και ο Δήμος , έχουν την ευκαιρία να ξεδιαλύνουν όλα τα ΑΜΑΡΤΩΛΑ που συνέβησαν σε αυτό το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο. Κε πρόεδρε της ΕΠΟ, κε Δήμαρχε και κύριοι βουλευτές του νομού, κε Λάππα έχετε υποχρέωση να ξεδιαλύνετε πώς παρελήφθη προς χρήση αυτό το αθλητικό κέντρο.

6. Καλώ την εισαγγελέα, να κλείσει άμεσα το υποτιθέμενο αθλητικό κέντρο, διότι εκτός των άλλων( παρανομίες κλπ), τίθεται και θέμα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, αφού οι ιστοί φωτισμού, 25 μ ύψος ο καθένας, στερούνται μελέτης και αδείας. Με τι είναι στερεωμένοι? Με ουπα , με καρφιά, με τι? Εάν κάποιος πέσει ( όπως στο Ηράκλειο) ποιος θα ευθύνεται?

7. Κύριοι έχουμε την χρυσή ευκαιρία στα χερια μας. Η περιφέρεια έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 1.700.000 ευρω για το έργο <<προπονητικό αθλητικό κέντρο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ>>. Ο Κος Αντιπερειφεριάρχης και ο κος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκαν για άμεση εκταμίευση 500.000ευρω. κε Δήμαρχε βάλε στην άκρη το ποιος θα φτιάξει το έργο.

Το έργο είναι της Καρδίτσας και μόνο αυτής. Ας μη χαθεί αυτή η ευκαιρία. Για ακόμη μια φορά ο Δήμος να μην φανεί κατώτερος των περιστάσεων. Εδώ και τώρα ο χώρος να επιστραφεί στον ΔΉΜΟ. Η ΕΠΣΚ, δεν έχει καμία δυνατότητα να τελειώσει το τελειωμένο έργο!!!!!! Ο χώρος εάν παραμείνει ανεκμετάλλευτος τα ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ ΥΑ ΘΕΡΙΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

8. Μετά από όλα αυτά που σας ανέφερα, θα είναι περίεργη και ύποπτη η στάση του κου ΔΗΜΆΡΧΟΥ αν ακόμη επιμένει, να μην θέλει να πράξει το αυτονόητο .

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή