Αρχική Διαιτησία Διεθνής Διαιτησία Ο διαιτητής Ρόκι πήρε πίσω πέναλτι με το VAR και έκανε έξαλλο...

Ο διαιτητής Ρόκι πήρε πίσω πέναλτι με το VAR και έκανε έξαλλο τον Ιντσάγκι

Ενάντιος στη χρήση της τεχνολογίας VAR είναι ο τεχνικός της Λάτσιο, Σιμόνε Ιντσάγκι όπως δήλωσε μετά το 0-0 της ομάδας του με την Ιντερ στο Μιλάνο.

Αφορμή για τις επικριτικές δηλώσεις του Ιντζάγκι κατά της τεχνολογίας βίντεο στάθηκε το πέναλτι που πήρε πίσω ο διαιτητής Τζιανλούκα Ρόκι.

Συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό, έπειτα από γύρισμα του Ιμόμπιλε η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σκρίνιαρ και εν συνεχεία στο χέρι του. Αρχικά ο διεθνής Ιταλός ρέφερι υπέδειξε πέναλτι, όμως μετά τις διαμαρτυρίες των «νερατζούρι» είδε τη φάση στο VAR και άλλαξε απόφαση μην δίνοντας τελικά την ευκαιρία στη Λάτσιο να σκοράρει από τα 11 βήματα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ιντσάγκι τόνισε πως η ομάδα του έχει χάσει συνολικά επτά βαθμούς φέτος από το VAR:

«Με τους δύο βαθμούς που χάσαμε από το σημερινό ματς, φτάνουμε συνολικά τους επτά που θα είχαμε φέτος αν δεν υπήρχε το VAR. Υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν, αλλά ειδικά για τη Λάτσιο, το σύστημα αυτό δεν είναι τυχερό…

Συμφωνώ ότι στη συγκεκριμένη φάση δεν υπήρχε πέναλτι, αλλά παραμένει το γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις υπέρ μας οι οποίες θα μας είχαν βοηθήσει χωρίς το VAR. Θα είμαι ειλικρινής: δεν μου αρέσει αυτή η τεχνολογία. Περνάω καλύτερα στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου δεν εφαρμόζεται αυτό το σύστημα. Όσο για το ματς με την Ιντερ, εμείς αξίζαμε τη νίκη».

* Η επίμαχη φάση στο βίντεο μετά το 2.28.

Exit mobile version