Ο διπλός αγώνας του Ηρακλή απέναντι στη Λίγκα και η έφεση που δεν συζητήθηκε

Print Friendly, PDF & Email

Από την έκφραση πολιτικής συμπάθειας, προς τον Ηρακλή και εμμέσως προς τους φιλάθλους του από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ, 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη βόρεια Ελλάδα και το ΚΚΕ, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης καλείται να υπερασπιστεί την παραμονή στη Super League, που αγωνιστικά κατάφερε να κερδίσει.

Ο αγώνας του Ηρακλή θα είναι δικαστικός και διμέτωπος απέναντι στη Super League

Την Τρίτη 6/6 στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ συζητείται η προσφυγή της ΠΑΕ κατά της κατά πλειοψηφία απόφασης της Super League περί ανάκλησης της απόφασης για την επιστροφή τριών βαθμών για την «υπόθεση Πουρτουλίδη».

Τόσο ο Ηρακλής όσο και ο Πουρτουλίδης ισχυρίζονται ότι έχει γίνει εξόφληση, ενώ επιπρόσθετα ο Ηρακλής υποστηρίζει ότι η απόφαση του συνεταιρισμού να ανακαλέσει την προγενέστερη απόφασή περί επιστροφής τριών βαθμών ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της και ότι ο συνεταιρισμός υποκατέστησε του Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η ηγεσία της Super League και η πλειοψηφία των ΠΑΕ, που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης του νομικού συμβούλου Ι. Οικονομάκη, θεωρούν «μη νόμιμη» την εξόφληση του ποδοσφαιριστή.

Το δεύτερο μέτωπο αφορά στη μη αδειοδότηση της ΠΑΕ Ηρακλής, που συνεπάγεται υποβιβασμό στη Football League. H απόφαση θα ληφθεί στο επόμενο ΔΣ του συνεταιρισμού και θα προσβάλει εκ νέου ο Ηρακλής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θεωρώντας μη νόμιμη την ποινή του υποβιβασμού επειδή δεν έχει περιληφθεί στον ΚΑΠ, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και στον Κανονισμό Αδειοδότησης.

Αυτό προκύπτει και από το περιεχόμενο της έφεσης που κατέθεσε ο Ηρακλής προς την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης, αλλά παραιτήθηκε πριν συζητηθεί.

Το Soccerplus εξασφάλισε την έφεση του Ηρακλή και σας την παρουσίαζει:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή