Ο Ερντογάν έστειλε στην φυλακή τραγουδίστρια επειδή τον “κορόιδεψε”

Print Friendly, PDF & Email

Στην φυλακή οδηγήθηκε, η δημοφιλής τραγουδίστρια στην Τουρκία Ζουχάλ Ολτζάι με την κατηγορία ότι προσέβαλλε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατά την διάρκεια μιας συναυλίας της, προέβη σε μια απρεπή κίνηση εναντίον του προέδρου.

Εναντίον της τραγουδίστριας κατατέθηκε μήνυση για προσβολή του Ερντογάν, εξαιτίας μιας απρεπούς χειρονομίας που είχε κάνει κατά την διάρκεια μιας συναυλίας της στην ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στο Καντίκιοϊ (στα ελληνικά Χαλκηδόνα), στις 5 Αυγούστου 2016.

Η τραγουδίστρια φέρεται να τραγούδησε τους στίχους ενός τραγουδιού του «Boş Vermişim Dünyayı» (μτφ «Αφήνω των κόσμο») με την προσθήκη του ονόματος του προέδρου.

«Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όλα είναι άδεια, όλα είναι ένα ψέμα, η ζωή θα τελειώσει κάποτε και θα πεις είχα ένα όνειρο».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, ένα άτομο ειδοποίησε την αστυνομία για τις κινήσεις της Ολτζάι. Μάλιστα η τουρκική αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά ένα βίντεο που έχει στην κατοχή της με το εν λόγω απόσπασμα.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου πρότεινε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και οκτώ μηνών.

Τι υποστήριξε η τραγουδίστρια στο δικαστήριο

Κατά την διάρκεια της κατάθεσή της, η Ολτζάι υποστήριξε ότι άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού επειδή το όνομα του προέδρου ταιριάζει σαν ομοιοκαταληξία και «δεν είχε κανένα άλλο ύποπτο ή προσβλητικό κίνητρο».

Η ίδια ανέφερε ακόμα ότι η χειρονομία στόχευε κατά ενός μέλους του ακροατηρίου στην πρώτη σειρά, ο οποίος την σχολίαζε αρνητικά.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή