Ο Ιταλός Ντανιέλε Ντοβέρι με μόλις τέσσερις διεθνείς αγώνες σφυρίζει το Αρης – ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τους Μπορμπαλάν (Ισπανία), Γκεστράνιους (Φινλανδία), Φενταγί (Ελβετία) και Κριστόφερσεν (Δανία) η ΚΕΔ επιλέγει έναν Ιταλό για να διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Ο λόγος για τον Ντανιέλε Ντοβέρι, ο οποίος θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Αλμπέρτο Τεγκόνι και Τζιόρτζιο Περέτι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Μανώλης Σκουλάς. Παρατηρητής ως είθισται σε ντέρμπι που διευθύνουν αλλοδαποί διαιτητές θα είναι ένας εκ των μελών της ΚΕΔ. Αυτή τη φορά επιλέχθηκε ο Χουάν Φερνάντεθ Μάριν.

Ο Ντοβέρι είναι διεθνής διαιτητής FIFA, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA και ξεκίνησε να διευθύνει διεθνή παιχνίδια από τη σεζόν 2017/18. Συνολικά έχει οριστεί από την UEFA σε τέσσερις διεθνείς αγώνες, δύο την περσινή σεζόν στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε επίπεδο U19 και δύο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τη φετινή σεζόν (Παριτζάν – Ρούνταρ 3-0 στις 19/7 και Σλάβια Σόφιας – Χάιντουκ 2-3 στις 2/8).

Στο φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στην Ιταλία έχει διευθύνει τρεις αγώνες ως πρώτος διαιτητής σε σύνολο οχτώ αγωνιστικών, δείχνοντας συνολικά 10 κίτρινες κάρτες (3,3 ανά αγώνα).

Αναλυτικά:
1/9 Πάρμα – Γιουβέντους 1-2
23/9 Μίλαν – Αταλάντα 2-2
26/9 Νάπολι – Πάρμα 3-0

Την περσινή σεζόν ορίστηκε σε 17 αγώνες της Serie A ως πρώτος διαιτητής, ενώ έπαιξε και το μεγάλο ντέρμπι του Τορίνο για το κύπελλο (Γιουβέντους – Τορίνο 2-0).

Είναι ρέφερι της κορυφαίας κατηγορίας του Καμπιονάτο από τη σεζόν 2009/2010, ωστόσο σε διεθνές επίπεδο το παιχνίδι Αρης – ΠΑΟΚ είναι το σημαντικότερο της καριέρας του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή