Ο «καυτός» Φεβρουάριος με τις έξι εκλογικές διαδικασίες σε Ενώσεις Ποδοσφαίρου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που απέρριψε την προσφυγή του Μανώλη Παλάσκα και επισημοποίησε έτσι την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της ΕΠΣ Καρδίτσας το Soccerplus υπενθυμίζει τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο στις Ενώσεις ποδοσφαίρου.

Στην ΕΠΣ Σάλας υπήρξε αλλαγή προέδρου χωρίς αναταράξεις με τον Νίκο Αυλωνίτη μετά από οχτώ χρόνια στο πόστο του Γενικού Γραμματέα του ποδοσφαίρου Σάλας να αναλαμβάνει τα ηνία της Ενωσης επικρατώντας του αντίπαλού του κ. Κεραμυδά.

Ιστορικές ήταν οι εκλογές στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, αφού ο ιδρυτής της Ενωσης, Μιχάλης Τζανόπουλος ηττήθηκε από τον Κλέαρχο Τζαφέρη. Για πρώτη φορά λοιπόν από την ίδρυσή της το 2003, η Ενωση της Δυτικής Αττικής άλλαξε χέρια.

Στην ΕΠΣ Αρτας υπήρξε η επανεκλογή του Θανάση Τρομπούκη, ο οποίος αναδείχθηκε στον απόλυτο κυρίαρχο στα ποδοσφαιρικά κοινά του νομού, αφού πλέον δεν έχει ούτε εσωτερική αντιπολίτευση.

Στην ΕΠΣ Ευβοίας επέστρεψε στην προεδρία ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που είχε παραιτηθεί το 2018 διότι είναι ανάμεσα στους 28 κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης» του ποδοσφαίρου που μετατράπηκε σε «Σύσταση Συμμορίας». Από την στιγμή που η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο και άρα δεν υφίσταται κώλυμα αναφορικά με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, έθεσε ξανά υποψηφιότητα και επανεξελέγη.

Στην ΕΠΣ Καρδίτσας διεξήχθησαν οι πιο επεισοδιακές εκλογές. Η Ενωση γύρισε σελίδα περνώντας στα χέρια του Χρήστου Σκάρλου και σηματοδοτήθηκε παράλληλα το τέλος της εποχής Παλάσκα, ο οποίος την ημέρα της Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία έπειτα από μηνύσεις που κατέθεσαν τα σωματεία που πραξικοπηματικά αποκλείστηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο! Τελικά οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά με τα 33 σωματεία που στήριζαν τον Παλάσκα να αποχωρούν και τα υπόλοιπα 43 να εκλέγουν νόμιμη διοίκηση, όπως αποφάνθηκε και το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Τέλος, στην ΕΠΣ Ξάνθης επανεξελέγη χωρίς ενστάσεις και ανταγωνισμούς ο Γιώργος Πανίδης, που είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι μέσα στο Μάιο σειρά παίρνουν οι εκλογές στις ΕΠΣ Θεσπρωτίας και Μακεδονίας και εκτός απροόπτου αυτές οι δύο Ενώσεις θα είναι οι τελευταίες για το 2019 που θα εκλέξουν νέες διοικήσεις.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή