Ο Μακρόν συμβουλεύει άνεργο νεαρό να αλλάξει τομέα για να βρει δουλειά

Print Friendly, PDF & Email

Ο Εμανουέλ Μακρόν συμβουλεύει έναν άνεργο νεαρό φυτοκόμο να αλλάξει τομέα για να βρει δουλειά. Τον προτρέπει να δουλέψει σε χώρους εστίασης, εκεί όπου σίγουρα υπάρχει διαθέσιμη δουλειά. «Αν διασχίσω τον δρόμο θα σας βρω μια» λέει χαρακτηριστικά ο Μακρόν προκαλώντας σχόλια.

«Είμαι 25 ετών, έχω στείλει βιογραφικά και επιστολές και δεν έχω αποτέλεσμα», είπε στον πρόεδρο της Γαλλίας ο νεαρός που βρέθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με την ευκαιρία των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

«Σε ποιον τομέα θέλετε να εργασθείτε;», τον ρώτησε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Βασικά, είμαι φυτοκόμος», απάντησε ο νεαρός.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τού πρότεινε τότε να αλλάξει τομέα. «Εάν είστε έτοιμος και πρόθυμος, ο ξενοδοχειακός τομέας, οι χώροι εστίασης, οι κατασκευές, δεν υπάρχει μέρος που να πηγαίνω και να μην μου λένε ότι χρειάζονται ανθρώπους,. Ούτε ένα! Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια…περνάω τον δρόμο και σας βρίσκω!», συνέχισε ο πρόεδρος της Γαλλίας δείχνοντας προς τους γύρω δρόμους.

Ο ξενοδοχειακός τομέας και ο τομέας των χώρων εστίασης γνωρίζουν έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Γαλλία, Τον Αύγουστο, ο Ρολάν Εγκί, πρόεδρος της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης του ξενοδοχειακού τομέα, της Umih, είχε δηλώσει στο Γαλλικό πρακτορείο (AFP) ότι ο τομέας έχει την δυνατότητα να υπογράψει 100.000 συμβόλαια πρόσληψης αμέσως.

Ο νεαρός λέει ότι συμφωνεί με την ιδέα και ο Εμανουέλ Μακρόν επιμένει: «Προχωράτε λίγο, φθάνετε στο Μονπαρνάς, παίρνετε τον δρόμο με τα όλα τα καφέ και τα εστιατόρια…Ειλικρινά, είμαι βέβαιος ότι ένα στα δύο προσλαμβάνουν αυτήν την στιγμή. Εμπρός!».

«Σύμφωνοι, ευχαριστώ», λέει ο νεαρός πριν σφίξουν τα χέρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν απαντά σε άνεργους που το απευθύνονται στον δρόμο επιμένοντας ότι υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού σε ορισμένους τομείς της γαλλικής οικονομίας.

Ο διάλογος προκάλεσε πολεμική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικριτικές δηλώσεις προσώπων της αντιπολίτευσης.

«Αυτό που λέει ο πρόεδρος είναι λάθος; Προτιμάτε την ξύλινη γλώσσα; Εγώ, προτιμών έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει την αλήθεια», δήλωσε ο Κριστόφ Καστανέρ, γενικός εκπρόσωπος του κόμματος La Republique en Marche και υφυπουργός αρμόδιος για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο στην εκπομπή le Grand Jury RTL-LCI-Le Figaro.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή