«Ο Μπορμπαλάν ήρθε, εφάρμοσε σωστά τον κανονισμό, κι έφυγε…»

Print Friendly, PDF & Email

Επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους κριτές του Master REF του SoccerPlus, Κώστα Ακρίδα και Ηρακλή Τσίκινη, τονίζοντας ότι ενήργησε σωστά στις δύσκολες φάσεις που του παρουσιάστηκαν, όπως το πέναλτι στον Μπίσεσβαρ και στις αποβολές που είχε το ματς.

Eπίσης, παρά τη διαφωνία που αμφότεροι εξέφρασαν για την απόφαση ορισμού αλλαδαπών διαιτητών, παραδέχτηκαν ότι αν στη θέση του Ισπανού ήταν Έλληνας διαιτητής η συμπεριφορά των ομάδων στο πρόσωπο του, σ’ έναν τελικό που είχε πέναλτι αποβολές και πολλές φάσεις στις μεγάλες περιοχές θα ήταν διαφορετική…

Αναλυτικά:

Κώστας Ακρίδας: «Η διαιτησία του Μπορμπαλάν ήταν πάρα πολύ καλή. Σωστό το πέναλτι που έδωσε, σωστές οι κόκκινες που έδωσε, ενώ στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κανένα offside. Ηρθε, εφάρμοσε τον κανονισμό και σηκώθηκε κι έφυγε. Οι παίκτες σέβονταν όλες τις αποφάσεις του. Εάν ήταν ένας Ελληνας διαιτητής θα τον αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο; Αποδείχθηκε ότι δεν είναι θέμα διαιτησίας, αλλά θέμα νοοτροπίας, κάτι που έχουμε παρατηρήσει και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων. Ας αφήσουν τους Ελληνες διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους με την ησυχία τους».

Ηρακλής Τσίκινης: «Πολύ καλός ο Μπορμπάλαν στο ΟΑΚΑ. Ηταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, πήρε τις σωστές αποφάσεις στις δύσκολες φάσεις, είχε εξαιρετική συνεργασία με την υπόλοιπη διαιτητική ομάδα, ενώ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς, δείχνοντας ότι είναι ένας έμπειρος διαιτητής.

Είναι επιτυχία που μετά το ματς δεν ασχολήθηκε κανένας μαζί του, κάτι που οφείλεται και στην άψογη συμπεριφορά των παικτών. Είμαι πολύ περίεργος αν θα αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο ένας Ελληνας διαιτητής».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή