“Ο οπαδικός Τύπος του Ολυμπιακού με “χρεώνει” στον ΠΑΟΚ…”

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στη REAL NEWS της 18/3/2018 έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων είπε:

– “Τούτη εδώ η κυβέρνηση είναι η μοναδική η οποία αντέχει κάθε σύγκρουση, προκειμένου να μπορέσει να φτιάξει μια κανονική χώρα σε όλους τους τομείς. Ετσι και στο ποδόσφαιρο είναι αποφασισμένη να αναλάβει κάθε πολιτικό κόστος. Επομένως προφανώς και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει Grexit”

– «Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε ακόμη γι’ αυτό. Νομίζω ότι όταν θα φτάσει η ώρα του τελικού η κατάσταση θα είναι απολύτως ήρεμη και θα μπορέσουν να γίνουν τα πάντα όπως πρέπει. Αλλά θα πρέπει να τονιστεί πως, αν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε ξανά δύσκολες αποφάσεις».

– «Οι ιδιοκτήτες και οι φορείς του ποδοσφαίρου, η Λίγκα, η ΕΠΟ, θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τιςευθύνεςτους. Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως έναν χώρο ικανοποίησης ατομικών επιδιώξεων.
Να δουν σοβαρά το άθλημα, το οποίο εμπορικά καταρρέει. Προφανώς όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ δεν αντιμετωπίζουν τις ομάδες τους με οικονομικούς όρους όπως άλλωστε επιτάσσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και τις βλέπουν ως μέσο για να επιτύχουν άλλες επιδιώξεις ο καθένας τις δικές του. Μάλιστα, χρησιμοποιούν πολλές φορές τον κόσμο της ομάδας τους είτε ως όχημα” για την επίτευξη αλλότριων με το ποδόσφαιρο σκοπών είτε ως “ασπίδα” για την αποφυγή λογοδοσίας σε άλλους τομείς της δημόσιας σφαίρας».

– «Ο Βασιλειάδης κρίνεται από τις πράξεις του, από το αν κάνει καλά τη δουλειά του και από το αν αντιμετωπίζει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Ο κύριος Μίχελ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός, ιδίως επειδή προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Θα υποβίβαζα τον θεσμικό μου ρόλο. Προσέξτε όμως κάτι. Ο οπαδικός Τύπος, εν προκειμένω του Ολυμπιακού, με “χρεώνει” στον ΠΑΟΚ ή και σε άλλες ομάδες. Για να έχουν παράπονα όλοι, φαίνεται μάλλον ότι κάτι κάνω καλά».

– «Δυστυχώς για την αντιπολίτευση, μιλούν τα γεγονότα. Η είσοδος του κ. Σαββίδη στην οικονομική ζωή της χώρας έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά. Ας ψαχτούν μεταξύ τους. Η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς της πολιτικής και οικονομικής ζωής κρατά ίσες αποστάσεις με μοναδικό άξονα την τήρηση της νομιμότητας, της ισονομίας και της διαφάνειας. Η αντιπολίτευση ας σταματήσει να ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας ας σταματήσει να στοχοποιεί επιχειρηματίες, δημιουργώντας ευφάνταστα σενάρια, και ας μας εξηγήσει πώς τα στελέχη της έχουν την “τιμή” να κοσμούν κάθε λογής λίστα που έχει περάσει από το κατώφλι του εισαγγελέα, από τις λίστες Λαγκάρντ μέχρι τις λίστες της Novartis».

– «Εξακολουθώ και επιμένω σε κάτι που η πλειοψηφία του ελληνικού ποδοσφαίρου έβγαλε ως συμπέρασμα για την τρέχουσα σεζόν. Τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα, μολονότι υπήρχαν πολλές προσπάθειες από πολλές πλευρές να “σπάσουν” την πορεία προς την κανονικότητα, η οποία προφανώς και δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Καταφέραμε πολλά σε θεσμικό επίπεδο και είμαστε μπροστά σε ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις οι οποίες εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, όπως για παράδειγμα το VAR. Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι πάντοτε η έσχατη λύση, αλλά αυτό που προέχει πάντα είναι η ασφάλεια των φιλάθλων και η κοινωνική ηρεμία. Νωρίτερα μέσα στη σεζόν να σας θυμίσω ότι είχα αντιδράσει και είχα καλέσει τις ΠΑΕ στο γραφείο μου και είχαμε συνομιλήσει.
Μετά τα πρώτα κρούσματα εμφάνισης ανομίας είχα πάρει διάφορες πρωτοβουλίες δυστυχώς όμως υπό το πρίσμα των τελευταίων γεγονότων δεν μπορούσα να μην αντιδράσω».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή