«Ο ΟΣΦΠ ήταν καρικατούρα, δεν είχε επιλογή να χτυπήσει το ματς»

Print Friendly, PDF & Email

Υποτιμητικά σχόλια για την εικόνα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα έκαναν αρκετά ΜΜΕ στην Ισπανία, κάποια τον χαρακτήρισαν «καρικατούρα», ενώ όλα στάθηκαν στο γεγονός ότι παρά το αριθμητικό τους οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξέφυγαν από το αμυντικό τους πλάνο.

«Ήταν ένα πάρτι πιο αποτελεσματικό και από την αισθητική. Η Μπαρτσελόνα έκανε ότι έπρεπε να κάνει παίζοντας από το 41′ με παίκτη λιγότερο λόγω δίκαιης αποβολής του Πικέ. Ο Πικέ είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο κέντρο του γηπέδου όταν άρπαξε έναν Έλληνα επιθετικό που ξεκίνησε τρέξιμο για το πουθενά (όπως όλοι οι Έλληνες σε όλο το παιχνίδι) και η δεύτερη για να βάλει γκολ με το χέρι. Όμως, εναντίον ενός αντιπάλου της κατηγορίας του Ολυμπιακού, θα μπορούσε να μείνει στη Βαρκελώνη με οκτώ παίκτες και να πάρει τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει αμυντικά, ενώ το παιχνίδι ήταν μονόλογος της Μπάρτσα», ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της AS, ενώ από την πλευρά της η Marca στην ιστοσελίδα της έγραψε τα εξής:

«Ο Μέσι δεν απογοητεύει ποτέ. Αναμενόταν να βάλει το 100ο του γκολ στην Ευρώπη και να ανταποκριθεί με σύνεση στις προσδοκίες. Ο Λίο έκανε πάρτι και χωρίς αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός ήταν μια καρικατούρα που ποτέ δεν είχε την επιλογή να χτυπήσει το παιχνίδι. Στο χορτάρι, η Μπάρτσα έδειχνε να είναι τόσο εύκολο που δεν ανέβασε στροφές στη μηχανή της παρά την αποβολή του Πικέ. Ο Ολυμπιακός ήταν με δέκα παίκτες στην άμυνα και τον Οφόε στη μοίρα του».

Τέλος, το site της Mundo Deportivo δεν έχει καταλάβει τι ήθελαν να πετύχουν οι Πειραιώτες στο «Καμπ Νου», ενώ χρέωσε το γκολ του Νικολάου που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στον Μποτία:

«Η Μπαρτσελόνα είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και δεν έδωσε καμία ευκαιρία στον Ολυμπιακό που έγινε θύμα του Μέσι. Υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι σκόπευε η πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέδε να κάνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν πάντα στο έλεος της Μπαρτσελόνα, παίζοντας ακόμα και ενάντια σε έντεκα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πάρει πλεονέκτημα.

Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν ίσως πάρα πολύ υψηλός, διότι ακόμα και στο τέλος η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη, αλλά τουλάχιστον ο Μποτία τελείωσε άψογα ένα κόρνερ του Φορτούνη»!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή