Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η προσφυγή του ΟΣΦΠ, παραμένει το “-3”

Print Friendly, PDF & Email

Στο κενό έπεσε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της τιμωρίας τους για όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα να παραμείνει η αφαίρεση τριών βαθμών.

“Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις. Απέρριψε της προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ’ αριθ. 12/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο σκεπτικό το δικαστήριο αναφέρει ότι από τον κανονισμό ο ΟΣΦΠ δεν είχε δικαίωμα προσφυγής διότι οι ποινές που του επιβλήθηκαν είναι μικρότερες αυτών που προβλέπονται προκειμένου να μπορούν να προσβληθούν σε τρίτο βαθμό.

Η αίτηση του ΟΣΦΠ απορρίφθηκε χωρίς το δικαστήριο να μπει στην ουσία.

Ετσι, οι “ερυθρόλευκοι” παραμένουν στους 54 βαθμούς, κάτι που τους αφήνει στην τρίτη θέση πίσω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το σκεπτικό της απόφασης:

Νωρίτερα, οι Πειραιώτες είχαν ζητήσει μέσω των δικηγόρων τους κ.κ. Δημακόπουλου και Λίβα να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας και να μην τους αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί.

«Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί. Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί», υποστήριξε ο Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Αργύρης Λίβας ανέφερε τα εξής:

«Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και υπήρχε πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του αγώνα. Αυτό το αναγράφει ο παρατηρητής στην αναλυτική του έκθεση. Το ίδιο προκύπτει και από όλες τις υπόλοιπες εκθέσεις. Αποδεικνύεται σαφέστατα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όταν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να διαμαρτυρηθούν προς τους ποδοσφαιριστές μας, κράτησαν την δέουσα στάση, απέναντι και στους αξιωματούχους του αγώνα και στην αντίπαλη ομάδα.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Αφαίρεση τριών βαθμών για μία ομάδα που τήρησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς του αγώνα, που είχαν άψογη στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και του συγκεκριμένου περιστατικού. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν πάλι -3; Μόνο και μόνο από αυτό προκύπτει σαφέστατα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας».

Οι Πειραιώτες κατέθεσαν και υπόμνημα, με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου να αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή