Αρχική SocceroPolis Life Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον Κορωναϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον Κορωναϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον Κορωναϊό όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Είμαστε έντονα ανήσυχοι από τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και έντασης και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην εκτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί «πανδημία»», δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου.

Διεθνώς ξεπέρασαν τις 121.500 τα κρούσματα, σε 114 χώρες οι νεκροί ανέρχονται σε 4.373, και 66.239 είναι ασθενείς που έχουν ιαθεί.

«Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε πως οι χώρες θα πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα περιορισμού και μετριασμού, αλλά ο περιορισμός πρέπει να είναι ο «βασικός πυλώνας». Ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν δήλωσε πως η χρήση της λέξης «πανδημία» για τον χαρακτηρισμό του κορονοϊού δεν αλλάζει τα μέτρα αντιμετώπισής του.

Ο Ράιαν ανέφερε πως το Ιράν και η Ιταλία βρίσκονται τώρα στην πρώτη γραμμή του ιού, αλλά προειδοποίησε πως άλλες χώρες «θα βρεθούν σε αυτή την κατάσταση πολύ σύντομα».

Παράλληλα είπε πως η κατάσταση στο Ιράν είναι «πολύ σοβαρή» και πως ο Οργανισμός θέλει να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη φροντίδα τους ασθενείς. Το Ιράν «κάνει το καλύτερο που μπορεί» αλλά έχει ελλείψεις εξοπλισμού, τόνισε.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αξιολογεί την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο και ανησυχεί βαθύτατα τόσο για την ραγδία διάδοση των κρουσμάτων όσο και την αδράνεια που παρατηρείται ως προς την λήψη προληπτικών μέτρων.

Σε 617 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του Κορωναϊoύ στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα, (468 χθες), όπως ανέφεραν σήμερα δύο πηγές με πρόσβαση σε στοιχεία.

Την ίδια ώρα, πόλεις φαντάσματα θυμίζουν Ρώμη, Μιλάνο και Βενετία, ενώ στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη για ν αντεπεξέλθουν, καθώς δεν επαρκούν οι κλίνες και το προσωπικό.

Τουλάχιστον 1.750 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωναϊού στην Γερμανία. Αυτό προκύπτει από τις εκτιμήσεις του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη συνολικά τα στοιχεία που έχουν αναφέρει τα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν πληγεί ιδιαιτέρως καταγράφοντας πολύ περισσότερα από εκατό κρούσματα το κάθε κρατίδιο.

Μέχρι τώρα έχουν πεθάνει τρεις άνθρωποι στη Γερμανία από τον Κορωναϊού.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Κορωναϊού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε στους 456, από τα 373 που ήταν χθες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος στους έξι.

Θετική στον ιό βρέθηκε και η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις, η οποία είχε συναντηθεί με εκατοντάδες άτομα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν παρούσα και σε δεξίωση που παρέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ. Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και στην Ισπανία. Τα σχολεία δεν λειτουργούν στη Μαδρίτη, ενώ οι κάτοικοι κάνουν επιδρομή στα σούπερ-μάρκετ. Στο Βέλγιο, νοσηλευτές εξετάζουν τα ύποπτα κρούσματα στα αυτοκίνητά τους σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τη μετάδοση του ιού. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοίνωσε η Τουρκία.

238 νέα κρούσματα του Covid-19 στο Κατάρ. Το Κουβέιτ αναστέλλει όλες τις πτήσεις από την Παρασκευή.

Η Κολομβία κατέγραψε στις 6 Μαρτίου το πρώτο κρούσμα του νέου Κορωναϊού σε μια ταξιδιώτισσα ηλικίας 19 ετών, η οποία έφθασε στην Μπογκοτά από το Μιλάνο της Ιταλίας, όπου σπουδάζει.

Στην Αργεντινή, το πρώτο και μοναδικό θανάσιμο κρούσμα Κορωναϊού είναι ένας άνδρας 64 ετών ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Γαλλία και πέθανε στις 8 Μαρτίου.

Χθες, η Χιλή ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα όσους προέρχονται από την Ισπανία και την Ιταλία στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του Κορωναϊού , με ένα νοσοκομείο στη Στοκχόλμη να ανακοινώνει πως ένας ηλικιωμένος ασθενής υπέκυψε στην εντατική.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 8 κρούσματα του Κορωναϊού , με αποτέλεσμα να ανέλθει σε 28 ο αριθμός των κρουσμάτων, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του Κορωναϊού .

Πηγή: ert

Exit mobile version