Ο ΠΑΟ έκανε… μάγκες πολλά «μηδενικά» που έφτιαξαν το όνομά τους

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με ένα ρητό, στη ζωή πρέπει να ξέρεις που πρέπει να βάλεις το «ένα». Αν το βάλεις μπροστά από το μηδέν είσαι μάγκας και κάνεις δέκα, αλλά αν το βάλεις πίσω από το μηδέν την πάτησες γιατί παραμένει ένα. Αυτό ακριβώς έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια.

Ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τους πιο πετυχημένες ομάδες στο ποδόσφαιρο (και σε αρκετά άλλα αθλήματα) και αυτή την στιγμή μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη μίας πολύ δύσκολης αγωνιστικής περιόδου (κατά πάσα πιθανότητα χειρότερης από την περσινή), στην οποία θα δούμε αν θα πληρώσει τα λάθη του παρελθόντος.

Διότι, οι «πράσινοι» έκαναν… μάγκες αρκετά «μηδενικά», τα οποία εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ευκαιρία που τους δόθηκε (και καλά έκαναν), καθώς βάζοντας από πίσω τους τον σύλλογο πήγαν στο ένα και έφτιαξαν το όνομά τους.

Βέβαια, η τελευταία διοίκηση του «τριφυλλιού» δεν ενδιαφέρθηκε να βάλει τον σύλλογο μπροστά από κάθε ποδοσφαιριστή, προπονητή, παράγοντα κι οποιονδήποτε άλλο μέλος του, με τα αποτελέσματα των «εγκλημάτων» της να κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα, με κάποιες στοιχηματικές εταιρείες να θεωρούν τον Παναθηναϊκό ακόμα και υποψήφιο για υποβιβασμό, πληγώνοντας τον κόσμο που μένει να θυμάται τους τίτλους και τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Οταν λέω να μπει η ομάδα μπροστά απ’ όλους, δεν εννοώ όλοι οι παίκτες να γράψουν στο… χιόνι τα χρωστούμενα. Επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι. Κανένας δεν εργάζεται για τη ψυχή της μάνας του.

Απλώς, μία πιο συνετή διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια χωρίς «τζόγους» θα είχε δημιουργήσει μία ομάδα που θα πάλευε στο γήπεδο χωρίς υπερβολές, θα είχε καλύτερα αποτελέσματα και θα έκανε τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο για να τη στηρίζει.

Και μπορεί αυτή η εικόνα να είναι μακρινή για τον εφετινό Παναθηναϊκό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσει. Δεν πρέπει να χαριστεί σε κανέναν, όπως δεν του χαρίστηκε ποτέ κανένας.

Κι αν η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ φαντάζει… δώρο για τους «πράσινους», στην ουσία είναι «μάνα εξ ουρανού» για όλες τις υπόλοιπες ομάδες, καθώς αλλιώς διαχειρίζεσαι τα τηλεοπτικά σου δικαιώματα έχοντας δύο αγώνες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (ακόμα αποτελεί μεγάλο brand name για το ελληνικό ποδόσφαιρο) κι αλλιώς με δύο ομάδες της Football League. Επομένως, όσο και να θέλουν κάποιοι να περάσουν το προφίλ του «καλού Σαμαρείτη», είναι ξεκάθαρο ότι νοιάζονται για την πάρτη τους (αυτό πρέπει να κάνουν) κι όχι για τον Παναθηναϊκό και την ιστορία του.

Για το λόγο αυτό, όσοι είναι μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος θα πρέπει να βάλουν πλάτη και να εργαστούν σκληρά (έστω και με… σφεντόνες) για τον βοηθήσουν, ενώ τα νέα παιδιά θα πρέπει να βγάλουν όλο τους το ταλέντο και την ψυχή για να αρπάξουν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς (στο φιλικό με τον Λεβαδειακό έδειξαν ότι έχουν σφυγμό, όμως έδειξαν ότι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ ακόμα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ονόματος του Παναθηναϊκού).

Το ίδιο ισχύει και για την «παναθηναϊκή οικογένεια» στο σύνολό της, η οποία πρέπει να στηρίξει την ομάδα, καθώς όπως είπε σωστά κι ο Γιώργος Δώνης ο Παναθηναϊκός είναι ένας.

Οσον αφορά αυτούς που δεν τους καίγεται καρφάκι (εντός κι εκτός), καλό θα ήταν να κοιτάξουν τη δουλειά τους και να μην ασχολούνται με έναν σύλλογο που δεν τους δίνει σημασία, μόνο και μόνο για να διαφημίζονται.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή