Ο ΠΑΟ γιόρτασε την κατάκτηση του νταμπλ γνωρίζοντας την αποθέωση

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός γιόρτασε απόψε (12/6) στο κλειστό του ΟΑΚΑ την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος της ιστορίας του παρουσία 12.000 και πλέον φιλάθλων του.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, ο Καταλανός προπονητής αλλά και η οικογένεια Γιαννακόπουλου γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας στη φιέστα που οργάνωση η «πράσινη» ΚΑΕ για την απονομή του τίτλου.

Και τα δύο τρόπαια, πρωτάθλημα και κύπελλο είχαν περίοπτη θέση στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ενώ παρών στη γιορτή των νταμπλούχων Ελλάδος ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που πήρε θέση στα court seats και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Πριν ξεκινήσει η φιέστα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του φίλου της ομάδας, Βαγγέλη, από τα Βόρεια Προάστια. Αμέσως μετά προβλήθηκε στα μάτριξ του γηπεδου ένα βίντεο με τους πανηγυρισμούς στο ΣΕΦ.

Οι παίκτες έκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ, βγαίνοντας μέσα από καπνούς στη φυσούνα. Ξεχωριστή αποθέωση γνώρισαν οι Νικ Καλάθης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Παππάς, Τζέιμς Γκιστ και Κέι Σι Ρίβερς.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφού χαιρέτησε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πήρε το μικρόφωνο και είπε προς τον κόσμο: «Ακόμα φτάνουν στα αυτιά μου τα λόγια του αρχηγού των αρχηγών του Φραγκίσκου, που είπε στις χαρές και στις λύπες μαζί. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα, είναι ιδέα. Κάποτε πέρασαν ο Μποντιρόγκα, ο Ράτζα, ο Ουίλκινς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίρνει τίτλους για 21 συναπτά χρόνια. Όταν αποχώρησαν ο τεράστιος Παύλος και ο τεράστιος Θανάσης πήραμε δύο νταμπλ. Πέρυσι σταμάτησε ο κορυφαίος των κορυφαίων, ο Δημήτρης Διαμαντίδης».

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος είπε: «Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα ήταν εφικτό αν δεν ήμασταν μία γροθιά. Κόσμος – διοίκηση – προπονητές και ομάδα. Ο καθένας από εκεί που πρέπει. Ο κόσμος στην κερκίδα, οι παίκτες στο παρκέ και η διοίκηση εκεί που πρέπει. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκού και να είμαστε μια γροθιά. Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωταθλήματα για πολλά χρόνια ακόμα».

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, δηλώνοντας συγκινημένος: «Φίλοι μου αγαπημένοι… Είμαι ο Θανάσης, ο ένας από εσάς. Πρώτα από όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία. Όχι μόνο αυτή, αλλά και για όλη τη χρονιά. Ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί ακολουθείται την παναθηναϊκή ιδέα και βοηθάτε τον Παναθηναϊκό. Όλα τα λάβαρα είναι με τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ που με βοηθήσατε με τη δύναμή σας. Τα Κύπελλα αυτά είναι δικά σας. Εύχομαι στο Θεό να σας έχετε όλους καλά να βοηθάτε τον Παναθηναϊκό σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεστε. Γεια σας και χαρά σας»!

Το δικό του μήνυμα απηύθυνε και ο Τσάβι Πασκουάλ: «Πρώτα από όλα, θέλω να πω σε ευχαριστώ σε εσάς και στον Δημήτρη για την ευκαιρία που μου δώσατε να είμαι μέλος αυτής της φανταστικής οικογένειας. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε την ομάδα, είμαι περήφανος που είμαι προπονητής σας. Ευχαριστώ το σταφ μου, είστε οι κορυφαίοι. Και το πιο σημαντικό… Οι παίκτες. Σας ευχαριστώ», δήλωσε.

Ακολούθησε ο αρχηγός, Νικ Καλάθης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση και τον Παύλο. Έπειτα, εγώ και οι παίκτες θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την υποστήριξή του όλη τη χρονιά. Το πρωτάθλημα είναι για εσάς. Το πήραμε στην έδρα τους, ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα για εμάς».

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μοίρασε στους παίκτες και στο σταφ τα μετάλλια. Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στο βάθρο, στην εξέδρα ξεκίνησαν τα «όλε» και ο Νικ Καλάθης σήκωσε τα τρόπαια μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συμπαίκτες του μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα με καπνογόνα και κομφετί.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή