Ο ΠΑΟ συμπλήρωσε 11 σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ στη Λεωφόρο!

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των play-offs κέρδισε 1-0 στη Λεωφόρο τον Πανιώνιο με γκολ του Λουντ και πλέον απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να τερματίσει τελευταίος και να ξεκινήσει προετοιμασία για την ερχόμενη σεζόν στα μέσα Ιουνίου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορμητικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 9′ ο Λουντ επιχείρησε σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης σε κόρνερ. Στο 17′ όμως, ο Φινλανδός χαφ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα του Πανιώνιου και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Μετά το γκολ οι «πράσινοι» έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και έφτασαν εύκολα στο ημίχρονο με το προβάδισμα υπέρ τους, αφού οι «κυανέρυρθοι» στο πρώτο 45λεπτο είχαν μόλις μία τελική με ένα μακρινό-άστοχο σουτ του Τασουλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο Παναθηναϊκός πλησίασε πρώτος στο γκολ όταν ο Λουντ στο 57′ τροφοδότησε τον Χατζηγιοβάννη και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με κεφαλιά προσπάθησε να κρεμάσει τον Γιαννιώτη, ωστόσο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 64′ ο Πανιώνιος πλησίασε περισσότερο από ποτέ κοντά στο 1-1, όταν ο Τασουλής έκανε το γύρισμα από αριστερά, όμως ο Λάμπρου σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σκοράρει καθώς τον παρεμπόδισε αποτελεσματικά ο Χουλτ. Στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ενέτεινε τις προσπάθειες της για το γκολ της ισοφάρισης, άσκησε πίεση, ωστόσο ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα και διατήρησε το πολύτιμο τρίποντο, που τον απομακρύνει από την τελευταία θέση.

Σημειώνεται ότι ο Παναθηναϊκός μετά το 2-1 επί του Πλατανιά στη Λεωφόρο, δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ εντός έδρας σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε 11 διαδοχικά παιχνίδια (δεν συμπεριλαμβάνεται το ματς με τον ΠΑΟΚ που διεκόπη).

Συνθέσεις
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Χατζηγιοβάνης (67′ Βιγιαφάνιες), Λουντ, Κλωναρίδης (74′ Ρέις), Λέτο (85′ Πίσπας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής (79′ Αντωνιάδης), Σιώπης, Κόρμπος, Μασούντ, Μπεν, Μασούραςν (71′ Σαββίδης), Γεσίλ (46′ Λάμπρου).
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας).

Η βαθμολογία των play-offs (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ένα ματς λιγότερο)
ΠΑΟΚ 8
Παναθηναϊκός 8
ΑΕΚ 6
Πανιώνιος 4
* Σημειώνεται ότι εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις για το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που διεκόπη, αλλά και για τα επεισόδια του τελικού στο Κύπελλο ανάμεσα στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή