Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, η τραγωδία της “Θύρας 7” και ο Αττίλιο (pics)

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αλλά θα ζει για πάντα στη μνήμη όλων, όχι μόνο για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό και στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά για την προσφορά του στον συνάνθρωπο.

Μάλιστα, δεν το έκανε απλώς χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, δεν ήθελε καν να γίνεται γνωστό σε τρίτους. Έτσι κατάφερε να ζήσει μία ζωή περιτριγυρισμένος μόνο από φίλους, χωρίς εχθρούς, χωρίς αντίπαλους. Κι αν οτιδήποτε είχε να κάνει με τον “αιώνιο” αντίπαλο στους αγωνιστικούς χώρους, εκτός αυτών, πόσω μάλλον στη δύσκολη στιγμή, δεν ήταν ποτέ τέτοιος, δηλαδή αντίπαλος.

Η βοήθειά του τις ημέρες της τραγωδίας της “Θύρα 7” στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 8/2/81 θα αποτελεί για πάντα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανιδιοτέλειας του και φυσικά παράδειγμα προς μίμηση. Ήταν από τους πρώτους που είχε “τρέξει” στο “Τζάννειο” νοσοκομείο για να διαθέσει ό,τι φάρμακα ήταν απαραίτητα, ενώ είχε ενισχύσει και οικονομικά τις οικογένειες των 21 θυμάτων.

“Επίσης ο μεγαλέμπορος και βιομήχανος φαρμάκων κ. Π. Γιαννακόπουλος διαθέτει όση ποσότητα (σ.σ. ονομασία φαρμάκου) χρειαστεί , που είναι υποκατάστατο του πλάσματος του αίματος” ανέφερε τότε η “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ”.

Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο ίδιος κι η οικογένειά του ήταν σταθεί στον διπλανό τους, ήταν μία από τις πολλές.

Μία άλλη χρειάστηκε να περιμένει δέκα χρόνια για να γίνει γνωστή, όταν σε συνέντευξή του στο “ΦΩΣ” στις 22/6/97, ο αδερφός του, Θανάσης, είχε αποκαλύψει τη βοήθεια που είχαν προσφέρει στον θρυλικό τρομπετίστα του Ολυμπιακού, “Ατίλλιο”, σε σοβαρό πρόβλημα υγείας το 1987.

“Τα όνειρα όλα που είχα, με τη βοήθεια του Θεού εκπληρώθηκαν. Τώρα εκείνο που μου έχει μείνει να βοηθάω τους ανθρώπους. Κι όποιος έχει την ανάγκη μου πραγματικά τον βοηθάω. Είναι πάντα ανοικτή η πόρτα μου για όλους. Χωρίς να σκέπτομαι αυτός που μου ζητάει βοήθεια σε τι Θεό πιστεύει. Κι εδώ θα πω κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να πω ποτέ, αλλά είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για όλα όσα σου λέω. Όταν ο περίφημος τρομπετίστας του Ολυμπιακού, ο Ατίλλιο, ήταν βαριά άρρωστος, ζήτησε βοήθεια από τον Ολυμπιακό και δεν του την έδωσαν. Θέλεις να μάθεις ποιος του την έδωσε; Δεν χρειάζεται να σου πω… Καταλαβαίνεις…” είχε απαντήσει σε ερώτηση για το όνειρο της ζωής τους.

Πηγή: eurohoops.net

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή