Ο πολιτικός τυχοδιώκτης

Print Friendly, PDF & Email

Στο φανταστικό ψευδοκράτος του Τραμπακουλιστάν η αντιστροφή μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές έχει αρχίσει και είναι ώρα για να πιάσει δουλειά ο Γκρούεζας.

“Γκρούεζας” είναι αυτός που επί χρόνια κολλάει σα βδέλλα στους υποψήφιους των κομμάτων εξουσίας και τους εξασφαλίζει ψήφους για να παίρνει ως αντάλλαγμα αποσπάσεις στα γραφεία τους ή να επιλύει άλλα θέματα που τον απασχολούν.

Είναι, με άλλα λόγια, η γάγγραινα του σύγχρονου πολιτικού συστήματος.

Παλαιότερα το χρώμα του δέρματος του Γκρούεζα είχε το χρώμα της χλωροφύλλης.

Όμως ο Γκρούεζας δεν είναι ιδεολόγος.  Είναι ένας πολιτικός τυχοδιώκτης. Γι’ αυτό το δέρμα του αλλάζει χρώματα ανάλογα με τα πρόσωπα που κάθε φορά, ανάλογα με τα κατά περίσταση συμφέροντά του επιλέγει να υποστηρίξει.

Στις δημοτικές εκλογές, λέγεται ότι θα υποστηρίξει υποψήφιο δήμαρχο που θα διεκδικήσει το δήμο έχοντας το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος, την ίδια στιγμή που καμαρώνει ότι είναι στην αυλή βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς ότι «θα κάνει ότι του πει»…

Βέβαια, όταν βρίσκεται σε περιβάλλον που νιώθει πιο ασφαλής εξομολογείται είναι ένας από τους πιστούς που απέμειναν στον… ΓΑΠ!

Η αποθέωση του καιροσκοπισμού…

ΥΓ. Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή