ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τον Σκουντή

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της μετά το τέλος του 4ου τελικού με τον Ολυμπιακό για την Basket League, εξέφρασε τα παράπονά της για τη διαιτησία των Κορομηλά, Σώμου και παράλληλα τόνισε πως ο δημοσιογράφος, Βασίλης Σκουντής, δεν είναι ευπρόσδεκτος στο ΟΑΚΑ για τη μετάδοση του τελευταίου τελικού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/6)!

Υπενθυμίζεται ότι ο έμπειρος δημοσιογράφος επιλέχθηκε από την Cosmote TV να μεταδώσει και τους τέσσερις τελικούς του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Ο ΠΣΑΤ αντέδρασε με ανακοίνωση σημειώνοντας:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ Βασίλη Σκουντή, ο οποίος μετέδωσε (και) τον 4ο τελικό κορυφής του μπάσκετ. Έναν αγώνα που δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε η ομάδα του τριφυλλιού.

Κι εκεί βρίσκεται μάλλον το πρόβλημά της. Έχασε η ομάδα κι έπρεπε προφανώς να βρεθεί ένα άλλοθι για τους οπαδούς της.

Και στοχοποιήθηκε και μάλιστα με χαρακτηρισμούς χαμηλότατου επιπέδου ο σχολιαστής, σαν να έπαιζε αυτός στο γήπεδο. Και να μην ήταν καλός ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση.

Όμως στον αθλητισμό υπάρχουν και η νίκη και η ήττα. Κι αν κάποιος δεν μάθει να χάνει τότε έχει …θέμα».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα και διαμαρτύρεται για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία στοχοποιείται ο συνάδελφος Βασίλης Σκουντής. Είναι ανεξήγητο το πώς συνδέεται με την ήττα του συλλόγου ο συνάδελφος, ο οποίος, θέλουμε να ενημερώσουμε, μεταδίδει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το προφανές έχει αυταρχική τύπου σκέψη και τρόπο λειτουργίας και είναι εχθρός της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι ο Βασίλης Σκουντής, έχει φέρει εις πέρας την ίδια ακριβώς εργασία για δεκαετίες. Τι άλλαξε, άραγε, χθες;

Η ανακοίνωση, δυστυχώς, είναι καταδικαστέα και αγενής και θα μπορούσαμε να την προσπεράσουμε, όμως, τα τελευταία χρόνια, πλήθος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες. Επιθέσεις που κυμαίνονται από απειλές και εξυβρίσεις έως χειροδικίες και τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων και καλούμε τους εμπλεκόμενους να μη μετατρέπουν με εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τα γήπεδα σε αρένα. Να αποδεχτούν, επιτέλους, ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους γιατί δήθεν «φταίνε» για ό,τι συμβαίνει. Τέλος, ζητούμε να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των σχολιαστών στα γήπεδα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή