Ο ΣΕΓΑΣ πήρε θέση για την καταγγελία του Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά

ΣΕΓΑΣ
Print Friendly, PDF & Email

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, ο Εμμανουήλ Καραλής κατήγγειλε τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά.

Μετά από πέντε μέρες ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:
1. Από την περασμένη εβδομάδα, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό καλέσαμε τους εμπλεκόμενους σε συνάντηση στην οποία τονίσαμε την ανάγκη αποφυγής κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης, καθώς και την ανάγκη να κρατηθούν οι αθλητές μακριά από αντιπαραθέσεις και να αφεθούν απερίσκεπτοι στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

2. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η δημοσιοποίηση της καταγγελίας πριν την ολοκληρωμένη και επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας προκάλεσε πρόσθετα προβλήματα.

3. Καταγγελίες όπως αυτή πρέπει να αντιμετωπίζονται με απόλυτη σοβαρότητα στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό της ομοσπονδίας.

4. Το θέμα θα απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ της Τετάρτης (5/6) με το ερώτημα της παραπομπής στη δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας, που είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και να επιβάλει τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις.

5. Τέλος υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του ΣΕΓΑΣ, ότι συμπεριφορές αντίθετες με τα αθλητικά ιδεώδη και ιδίως συμπεριφορές που συνιστούν διακρίσεις και μάλιστα ρατσιστικού χαρακτήρα, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και πολύ περισσότερο στον ελληνικό στίβο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή