Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την επιθετική εξαγορά της Nova από την κρατική τηλεόραση

Print Friendly, PDF & Email

Την πρόταση, η κρατική τηλεόραση να προχωρήσει σε εξαγορά της Nova, στερώντας την από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, έκανε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν στη Βουλή την επίκαιρη επερώτηση, καταγγέλλουν ότι, ενώ το χρέος της Forthnet αγγίζει τα 310 εκατομμύρια ευρώ, η πρόταση της Alter Ego που επεξεργάζονται οι πιστώτριες τράπεζες, είναι η καταβολή μόλις 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την εξαγορά της Nova από τον όμιλο Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη «τριπλή πρόκληση», μιλώντας και για δημοσιεύματα που αναφέρουν πληροφορίες για «κούρεμα δανείων κατά 85%». Όπως σημείωσε «Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αγόρασε το «Βήμα fm» και τον έκλεισε, αγόρασε «Τα Νέα» και έκανε απολύσεις».

«Αν προχωρήσει αυτή η εξαγορά, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, το ταμείο θα το ελέγχει ο Ολυμπιακός. Θα περιμένουν οι άλλες ομάδες, πότε θα τους πληρώσει ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας και της ομάδας του Ολυμπιακού», είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Μήπως ο αποκεφαλισμός της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχε σχέση με αυτή την υπόθεση; Εμείς το λέμε καθαρά: πρέπει να εξεταστεί το θέμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην αφήνει τα τρένα να περνούν από μπροστά της».

«Την κυβέρνηση δεν την αφορά η συγκέντρωση στον χώρο του Τύπου; Βλέπουμε την τάση, ένας συγκεκριμένος όμιλος να μαζεύει ό,τι προχωράει, ό,τι μιλάει και ό,τι περπατάει. Το πλαίσιο το νομοθετικό είναι επαρκές για να λάβει η κυβέρνηση μέτρα», είπε ο Νίκος Παππάς και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «επιθετική εξαγορά της Forthnet μέσω της ΕΡΤ»: «Μην αφήνετε να λιμνάζουν τα 200 εκατομμύρια του αποθεματικού της ΕΡΤ. Διορίσατε τον διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, μην μας πείτε περί ανεξαρτησίας. Πείτε τουλάχιστον τη γνώμη σας» κάλεσε την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή