Ο Τουρέ κατηγορεί τον Γκουαρντιόλα για ρατσιστική συμπεριφορά

Print Friendly, PDF & Email

Ο τεχνικός στον πάγκο της πρωταθλήτριας Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται για ρατσισμό από έναν πρώην παίκτη – θρύλο της ομάδας. Ο πρώην μέσος της Σίτι, Γιάγια Τουρέ είπε για το αφεντικό του Πεπ Γκουαρντιόλα ότι «έχει συχνά προβλήματα με τους Αφρικανούς. Δεν τους θέλει».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διεθνής από την Ακτή του Ελεφαντοστού στο France Football, είπε: «Έχω την εντύπωση ότι ο Πεπ, χωρίς αναγνώριση και σεβασμό, έκανε ό,τι μπορούσε για να καταστρέψει την τελευταία μου σεζόν».

«Έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα είναι το χρώμα μου. Δεν είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζει διαφορά στην αντιμετώπιση. Στην Μπαρτσελόνα ήταν και άλλοι παίκτες που είχαν την ίδια απορία. Ίσως κάποιες φορές εμείς οι Αφρικανοί να μην έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από κάποιους ανθρώπους. Όταν βλέπουμε ότι ο Πεπ παντού είχε προβλήματα με Αφρικανούς, μας κάνει να αναρωτιόμαστε. Προσποιείται ότι δεν έχει κανένα θέμα, καθώς είναι πολύ έξυπνος για να του στήσεις παγίδα. Δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχθεί. Τη μέρα, όμως, που θα παρατάξει την ομάδα του με πέντε Αφρικανούς, που θα έχουν μόνο αφρικανικά διαβατήρια, θα του στείλω μία τούρτα!».

Ο Τουρέ συνέχισε την επίθεση στον Καταλανό και τον κατηγόρησε για εκδικητικές τάσεις. «Πιστεύω ότι είχα να κάνω με έναν άνθρωπο που απλά ήθελε να με εκδικηθεί. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχα την εντύπωση ότι με ζήλευε, με έβλεπε σαν ανταγωνιστή του. Πάντα κοιτούσαμε περίεργα ο ένας τον άλλο», είπε ο πρώην μέσος της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή