Ο 19χρονος Ισπανός που έφτιαξε το προσθετικό χέρι του από τουβλάκια Lego

Print Friendly, PDF & Email

Ο 19χρονος σήμερα Νταβίντ Αγκιλάρ γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση, που είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει πήχυ στο δεξί του χέρι. Τον υποκατέστησε όμως χρησιμοποιώντας ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα τουβλάκια Lego, με τα οποία έφτιαξε το προσθετικό του χέρι.

Φοιτητής βιολογικής μηχανικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καταλονίας στην Ισπανία, ο Νταβίντ χρησιμοποιεί ήδη το τέταρτο μοντέλο του πολύχρωμου προσθετικού μέλους και το όνειρό του είναι να σχεδιάσει οικονομικά ρομποτικά μέλη γι’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Το πρώτο μοντέλο το κατασκεύασε σε ηλικία εννέα ετών και δεν σταμάτησε να εξελίσσει την κατασκευή του, προσθέτοντας κάθε φορά και νέες δυνατότητες κίνησης.

«Ως παιδί ήμουν πολύ νευρικός μπροστά σε άλλους, επειδή ήμουν διαφορετικός, όμως αυτό δεν με έκανε να πάψω να πιστεύω στα όνειρά μου» δήλωσε ο Αγκιλάρ στο Reuters. «Ήθελα να δω τον εαυτό μου στον καθρέφτη σαν τους άλλους ανθρώπους, με δύο χέρια» προσθέτει, αν και χρησιμοποιεί το τεχνητό μέλος μόνο όταν θέλει, αφού είναι αυτάρκης και χωρίς αυτό.

Όλες οι εκδοχές της κατασκευής του εκτίθενται στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία στα περίχωρα της Βαρκελώνης. Τα τελευταία μοντέλα φέρουν το σήμα MK ακολουθούμενο από τον αριθμό – φόρος τιμής στον υπερήρωα των κόμικς Iron Man και στη θωρακισμένη στολή του, την MK, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ο Αγκιλάρ, ο οποίος χρησιμοποιεί τουβλάκια Lego που του παρέχει ένας φίλος, παρουσίασε με υπερηφάνεια ένα κόκκινο και κίτρινο πλήρως λειτουργικό ρομποτικό βραχίονα όταν ήταν 18 ετών.

Σε βίντεο παρουσίασης στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο διαχειρίζεται με το ψευδώνυμο «Hand Solo», αναφέρει πως ο στόχος του είναι να δείξει στους κόσμο ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο και πως η αναπηρία δεν μπορεί να μας σταματήσει. Αφού αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο, θέλει να δημιουργήσει οικονομικές προσθετικές λύσεις για ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. «Θα προσπαθήσω να τους δώσω ένα προσθετικό μέλος, ακόμη και δωρεάν, για να τους κάνω να αισθανθούν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, επειδή αυτό είναι φυσιολογικό, δεν είναι;»

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή