Αρχική ΕΠΟ Πάει σε έκτακτη ΓΣ η ΕΠΟ για να άρει την εντολή παράστασης...

Πάει σε έκτακτη ΓΣ η ΕΠΟ για να άρει την εντολή παράστασης πολιτικής αγωγής

Σε έκτακτη ΓΣ θα οδηγηθεί η ΕΠΟ σχετικά με το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη για την «κάρτα υγείας» στην οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, επειδή ζημίωσαν κατά 13 εκατομμύρια ευρώ την περιουσία της ομοσπονδίας, 23 μέλη των διοικητικών της συμβουλίων της ομοσπονδίας από το 2005 έως το 2016.

Από τη στιγμή που η διοίκηση Γραμμένου δεν δέχθηκε να ανακαλέσει την εντολή που είχε δοθεί επί ΠΔΕ ώστε η ΕΠΟ να παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη «απέναντι» στους κατηγορούμενους και να έχει δικαίωμα περαιτέρω ικανοποίησης εφόσον υπάρξουν καταδικαστικές αποφάσεις, Ενώσεις και ΠΑΕ της Super League κινητοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους και έστειλαν στην ΕΠΟ αιτήματα για διεξαγωγή έκτακτης ΓΣ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της παράστασης πολιτικής αγωγής.

Μέχρι την Δευτέρα 2/10 ο αριθμός των αιτημάτων ξεπερνούσε τα 2/5 των μελών της ΓΣ που απαιτεί το καταστατικό, κάτι που υποχρεώνει τη διοίκηση της ΕΠΟ να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ με το συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρείται βέβαιο αυτή τη στιγμή ότι κατά πλειοψηφία θα περάσει η πρόταση περί ανάκλησης της εντολής για παράσταση πολιτικής αγωγής από την ΕΠΟ στη συγκεκριμένη δίκη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και τα μέλη της διοίκησης θα απευθυνθούν σε δικηγόρους ώστε να βρουν τη φόρμουλα που θα διασφαλίζει ότι η διαφαινόμενη απόφαση δεν θα βαραίνει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, από τη στιγμή που δεν θα την ψηφίσουν και δεν θα μπορούν εκ των υστέρων να κατηγορηθούν για απιστία.

Exit mobile version