H φάση που τινάζει το ποδόσφαιρο στον αέρα είναι… 50% – 50%!

Print Friendly, PDF & Email

Η ακύρωση ως οφσάιντ του γκολ γκολ του Βαρέλα στο 90ο λεπτό του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με απόφαση του διαιτητή Κομίνη, η οποία στη συνέχεια άλλαξε, έχει ξεσηκώσει πολλές συζητήσεις, με τον κριτή του Master REF, Ηρακλή Τσίκινη, να σημειώνει ότι θα μπορούσε να μετρήσει, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ δύσκολη φάση.

Για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε ο έτερος κριτής του Master REF, Κώστας Ακρίδας, μέσω του εξής σχολίου: “Οσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχω προβλέψει εδώ και πέντε χρόνια. Οι σκέψεις μου ήταν να κλείσει το ελληνικό ποδόσφαιρο για τρία χρόνια για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του”.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Μέχρι το 90’ το ματς κυλούσε πολύ καλά, με τον Κομίνη να περνάει απαρατήρητος, όμως κάπου εκεί ήρθε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση, με την αναποφασιστικότητα του βοηθού Ποντίκη να περιπλέκει την κατάσταση.

Ο Μαουρίτσιο δεν καλύπτει το οπτικό πεδίο του Μπάρκα, ούτε βρίσκει την μπάλα. Το αν επηρεάζει τον Μπάρκα είναι στην κρίση του διαιτητή. Το γκολ κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να μετρήσει. Η φάση είναι 50% – 50%.

Η δυσκολία της φάσης φαίνεται τόσο στο γεγονός ότι ο διαιτητής έχει αλλάξει πολλές φορές την απόφασή του όσο και στο ότι ακόμα και για εμάς που την έχουμε δει παρά πολλές δεν είναι εύκολη.

Σε όσα έγιναν μετά με την εισβολή παραγόντων ο τέταρτος παρά την εμπειρία του έχασε τον έλεγχο. Οση ένταση και να έχει κάποιος πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Το ποδόσφαιρο διέπεται από κανόνες».

Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: Πλατανιάς-Ολυμπιακός 0-4, Διαιτητής: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού υπάρχει offside, καθώς την ώρα που ο Κούτρης βγάζει τη σέντρα ο Μάριν που συμμετέχει στη φάση (κάνει κίνηση προς την μπάλα και στη συνέχεια ανοίγει τα πόδια) είναι σε αντικανονική θέση. Αντίθετα, ορθώς ο Ολυμπιακός πήρε πέναλτι για ανατροπή του Πλατανιά στην περιοχή του Πλατανιά».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Διαιτητής: Σκουλάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 12’ σωστά δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, καθώς η μπάλα χτυπάει στο κολλημένο χέρι του Μουνάφο έπειτα από την ντρίμπλα του Μουνιέ.

Αντίθετα, στο 18’ ο διαιτητής ενήργησε λανθασμένα στο επικίνδυνο μαρκάρισμα του Πασαλίδη στον Μουνιέ, καθώς αντί να δώσει φάουλ και το λιγότερο κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα, αρκέστηκε μόνο σε συστάσεις.

Λάθη έγιναν από τον β’ βοηθό, ο οποίος στο 13’ δεν σημείωσε σε αντικανονική θέση παίκτη του Αστέρα, ενώ στο 62’ έγινε το ίδιο με παίκτη του Παναθηναϊκού».

Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-2, Διαιτητής: Βάτσιος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο πρώτο γκολ του Πανιωνίου ο Σπιριντόνοβιτς είναι εκτεθειμένος πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αντίθετα, στο γκολ του Ατρόμητου με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ είναι κανονικό».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Ξάνθη-Παναιτωλικός 1-0, Διαιτητής: Κατσικογιάννης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 17’ σωστά ο διαιτητής συνέχισε το ματς. Το χέρι του Πάουλο είναι ακούσιο, καθώς η μπάλα χτύπησε σε αυτό έπειτα από εξοστρακισμό.

Στο 44’ ο β’ βοηθός κακώς δεν υπέδειξε σε θέση offside στον Σβάρνα.

Τέλος, στο 86’ έγινε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση και δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη θέση για το αν ο Πάουλο κράτησε τον αντίπαλό του εντός της περιοχής του Παναιτωλικού».

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: ΑΕΛ-Κασσιόπη 0-0, Διαιτητής: Θάνος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Με εξαίρεση κάποια μικρά λάθη, δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το ματς».

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Λαμία-Λεβαδειακός 1-1, Διαιτητής: Τζήλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Ο διαιτητής αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Μάλιστα, στο 36’ ναι μεν σωστά συνέχισε το ματς σε πτώση του Βάντερσον στην περιοχή του Λεβαδειακού, αλλά θα έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας για θέατρο».

Βαθμολογία: 8,00

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή