Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς

Print Friendly, PDF & Email

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς.

Η εμβληματική τηλεοπτική σειρά «Εκείνος και… εκείνος» με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Κώστα Μιχαλακόπουλο, που σατίριζε τη δικτατορία, αλλά και τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής πραγματικότητας, αλλά και το μυθιστόρημα του «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» επίσης στην τηλεοπτική του μεταφορά, τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό στο μεγάλο κοινό.

Η κηδεία του Κώστα Μουρσελά θα γίνει την Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, στο νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά τον Ιανουάριο του 1932. Ήταν Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάσθηκε ως δικηγόρος. Το 1959 διορίστηκε υπάλληλος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι το 1969, οπότε και απολύθηκε από το τότε καθεστώς. Από τότε, (1969), άρχισε ν’ ασχολείται αποκλειστικά με την πεζογραφία και τη συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων τηλεοπτικών παραγωγών πολλά από τα οποία “παίχτηκαν” ή εκδόθηκαν σε βιβλία όπως: “Ω! τι κόσμος μπαμπά”, “Ενυδρείο”, “Οι φίλοι”, “Η κυρία δεν πενθεί”, “Το αυτί του Αλέξανδρου”, “Σιγά η πατρίδα κοιμάται”, “Το μαχαίρι στο κόκαλο”, “Άνθρωποι και άλογα”, η σατιρική σειρά “Εκείνος και… εκείνος”, “Εφημερεύομεν”, “Εθνική κωμωδία”, “Επικίνδυνο φορτίο”, “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, που είχαν μεγάλες επιτυχίες, κ.ά. καθώς και 130 θεατρικά μονόπρακτα.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο του “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” που πρωτοκυκλοφόρησε το 1989 έχει μεταφραστεί στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, εβραϊκή και τουρκική γλώσσα. Το δε μυθιστόρημά του “Κλειστόν λόγω μελαγχολίας” έχει μεταφραστεί στην τουρκική. Τελευταίο του βιβλίο ήταν το “Ο πόθος καίει τα σωθικά” (2004).

Ο Κώστας Μουρσελάς ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και έκτακτο μέλος της Γαλλικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή