Πέταξε την ευκαιρία η ΑΕΚ, πρώτη νίκη (2-0) για τον Αστέρα Τρίπολης

Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις γκέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, καθώς έχασε με 2-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και γνώρισε την πρώτη της ήττα φέτος στο πρωτάθλημα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης αποφάσισε να προχωρήσει σε διευρυμένο ροτέισον, επιλογή ωστόσο που δεν δούλεψε για την Ένωση.

Η ΑΕΚ με εξαίρεση μία εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, που έδιωξε ενστικτωδώς ο Αθανασιάδης, δεν δημιούργησε τον παραμικρό κίνδυνο στην εστία των Αρκάδων. Στον αντίποδα ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να αιφνιδιάσει στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μουνάφο (47′) και στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του. Είχε δοκάρι με τον Ισνάλντο για το 2-0 και τελικά στο 81′ ο Μανιάς σε αντεπίθεση διαμόρφωσε το τελικό σκορ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη εφετινή νίκη των Αρκάδων.

Παρά την ήττα η ΑΕΚ εξακολουθεί να προπορεύεται στη βαθμολογία με 13 βαθμούς. Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης έχει μαζέψει πέντε βαθμούς σε τρία ματς με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο και φτάνοντας τους έξι συνολικά σκαρφάλωσε στη 12η θέση. Μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών και οι δύο ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας, με την ΑΕΚ στην Ξάνθη και τον Αστέρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Η Βαθμολογία
ΑΕΚ 13
ΠΑΟΚ 12
Πανιώνιος 11
Ατρόμητος 10
Λεβαδειακός 10
Ξάνθη 9
Ολυμπιακός 8
Παναιτωλικός 8
Παναθηναϊκός 6
ΠΑΣ Γιάννινα 6
Πλατανιάς 6
Αστέρας Τρίπολης 6
Κασσιόπη 5
Λαμία 4
ΑΕΛ 3
Απόλλων Σμύρνης 2
* Πανιώνιος και Λαμία έχουν ένα ματς λιγότερο καθώς αγωνίζονται τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή