Παίρνει πίσω τα αρχαία από το Υπερταμείο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Print Friendly, PDF & Email

Ο υπουργός Οικονοµικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξουσιοδοτείται από το Κυβερνητικό Συµβούλιο Οικονοµικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) για την ανάκληση της µεταβίβασης 2.392 ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος µε ΦΕΚ που δηµοσιεύθηκε χθες.

Η εξουσιοδότηση της ανάκλησης είναι αποτέλεσμα του ότι 2.330 ακίνητα εµπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 196 του ν. 4389/2016. Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει την τελική λίστα στο Υπουργείο Οικονομικών εδώ και περίπου 20 μέρες και την προηγούμενη εβδομάδα προστέθηκε στα εξαιρούμενα μνημεία ένα ακόμη, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα 2.330.

Ο κατάλογος περιείχε την Κνωσό, τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, τη Σπιναλόγκα, σχεδόν όλους τους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στα Χανιά, τον προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι Θήρας, τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και τον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι Θήρας.

Μια σειρά Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco επίσης συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα, όπως η Ροτόντα, το Επταπύργιο, το Γαλεριανό ανάκτορο και ολόκληρο το Δάσος του Σέιχ Σου. Ανάμεσα στα υπόλοιπα μνημεία και ακίνητα ήταν η Ακρόπολη της Σπάρτης, ο Τάφος του Λεωνίδα, ο Λευκός Πύργος και το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.

Πηγή: myportal.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή