Πακέτο στήριξης 2,5 δισ. ευρώ στο ποδόσφαιρο ετοιμάζει η FIFA

Print Friendly, PDF & Email

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να διαθέσει στο χώρο του ποδοσφαίρου γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ από το αποθεματικό των ταμείων της, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “New York Times”, αυτή η στήριξη πρέπει να υπογραφεί από όλους τους επικεφαλής του αθλήματος από όλο τον κόσμο και θα πρόκειται δεδομένα για τη μεγαλύτερη κίνηση ομοσπονδίας για την επίδραση της πανδημίας.

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μόνο τυχαία δεν είναι. Βλέποντας το προϊόν να έχει κατεβάσει… ρολά τον τελευταίο μήνα, οδηγώντας πολλές Ομοσπονδίες στα όρια της οικονομικής ασφυξίας, αλλά και πολλές ομάδες, όπως η επτά φορές πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Ζίλινα στη χρεοκοπία, η FIFA είναι έτοιμη όχι απλά να κινητοποιηθεί, αλλά να σώσει την κατάσταση.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για μια απλή πρωτοβουλία. Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), που μέσω επιστολής, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 200 ομάδες και παράλληλα φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Αντρέα Ανιέλι, εξηγεί ακριβώς την κατάσταση.

«Είμαστε όλα τα στελέχη του ποδοσφαίρου υπεύθυνα για την ευημερία και τη βιωσιμότητα των συλλόγων που διαχειριζόμαστε, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πραγματική υπαρξιακή απειλή. Καθώς το ποδόσφαιρο είναι τώρα σε αδιέξοδο, έτσι και οι ροές εσόδων από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παικτών, του προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων.

Κανείς δεν είναι άνοσος και ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Η κάλυψη των ανησυχιών μας θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ το παιχνίδι και η βιομηχανία μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην συγκεκριμένη επιστολή.

Για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο ένα βήμα παρακάτω και να τεθεί ουσιαστικά σε εφαρμογή, απαιτείται η έγκριση από το Συμβούλιο της FIFA, το οποίο αποτελείται από 36 μέλη από τις 6 συνομοσπονδίες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή